Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Ivanec

Uređuje se i unutarnji prostor Poduzetničkog inkubatora

Ivanec - uređenje Poslovnog inkubatora
Foto: Grad Ivanec
Grad će uređene prostore staviti na raspolaganje mladim tvrtkama i poduzetnicima-početnicima te im olakšati poslovanje u prvim godinama nakon pokretanja posla i ulaska u poduzetničke vode

Nakon što je sredstvima Grada Ivanca u potpunosti saniran krov zgrade u Nazorovoj ulici 6 u Ivancu (riječ je o poslovnom objektu u kome su smještene ispostave HZZO-a i HZMO-a i u kojoj je cijeli drugi kat Grad bez naknade od države dobio na dugoročno korištenje za razvoj projekta Poduzetničkog inkubatora I), ovoga su tjedna počeli i radovi na uređenju unutarnjih prostora.

Radikalnijim zahvatima u potpunosti će se sadašnji zapušteni i godinama neodržavani prostori preurediti u moderne i funkcionalne urede i poslovne prostore koje će Grad potom, u sklopu projekta Poduzetnički inkubator I, staviti na raspolaganje mladim tvrtkama i poduzetnicima-početnicima te im olakšati poslovanje u prvim godinama nakon pokretanja posla i ulaska u poduzetničke vode.

Radovi u puno jeku u Ivancu Ivanec Asfaltira se 7,5 km gradskih ulica i cesta, radovi vrijedni 2,37 milijuna kuna

Dio prostora koristit će i Projektni ured za EU fondove Grada Ivanca.

Vrijednost ovih radova je 343.000 kuna, a od toga ih sa 100.000 bespovratnih kuna sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Na temelju provedenog postupka javne nabave, radove obavlja tvrtka Instalacijski sustavi Fištrek iz Ivanca.

Grad Ivanec ova je sredstva privukao uspješnim kandidiranjem spomenutog projekta na Javni poziv resornog ministarstva raspisan u sklopu Programa regionalne konkurentnosti i urbanog razvoja.

Prostore je obišao gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić sa suradnicima iz gradskih službi i Poslovne zone Ivanec d.o.o. te s izvođačem razgovarao o tijeku i načinu izvođenja radova.

Prostori budućeg Poduzetničkog inkubatora dobit će i novu fasadnu stolariju, a njeno postavljanje treba početi krajem kolovoza.

Ivanec Ministarstvo regionalnog razvoja Gradu Ivancu 300.000 kn za izvedbene projekte Muzeja planinarstva