Izbornik
Naslovnica Gradovi
Zabilježeno 16 posto više noćenja nego u 2022.

Radić: Grad Osijek iza sebe ostavlja izuzetno uspješnu 2023.

USPJEŠNU PROTEKLU GODINU gradonačelnik je obilježio i posjetom dežurnim službama u novogodišnjioj noći
Foto: Osijek

Na prepunom Trgu Vatroslava Lisinskog u obnovljenoj Tvrđi Osječani su ispratili Staru i dočekali Novu godinu, a okončan je time i Advent u Osijeku. Inače, lani je u Osijeku zabilježeno 16 posto više turističkih noćenja nego godinu ranije.

Za odličnu atmosferu u silvestarskoj noći pobrinuo se Parni valjak u čijim je hitovima uživalo između 8000 i 10.000 Osječana i njihovih gostiju, a u ponoć im se obratio i gradonačelnik Ivan Radić

– Grad Osijek iza sebe ostavlja izuzetno uspješnu 2023. Godina je to u kojoj smo povukli najviše sredstava iz fondova EU, u kojoj smo bili najbolji po odvojenom prikupljanju komunalnoga otpada, doveli smo najveću privatnu investiciju u grad Osijek unazad 30 godina, ali i upisali rekordan broj djece u vrtiće, tako da je možemo ocijeniti kao uistinu uspješnu godinu prema svim gospodarskim pokazateljima koji su najbolji u posljednjih 15-ak godina. Nastojat ćemo raditi jednakim tempom i smjerom kojim smo radili do sada kako bi naš grad bio što bolje i što kvalitetnije mjesto za život – izjavio je Radić.

Tijekom večeri gradonačelnik i njegov zamjenik Dragan Vulin posjetili su dežurne službe – policiju, hitnu pomoć i vatrogasce, kao i umirovljenike za koje je Grad Osijek organizirao doček Nove godine. Naime, u dvije osječke dvorane za svečanosti organiziran je besplatan doček za 550 osječkih umirovljenika. Gradonačelnik im je najavio povećanje uskrsnice i božićnice u 2024. godini te izgradnju novoga krila osječkog Doma umirovljenika, za što će Grad Osijek izdvojiti oko 5 milijuna eura.

A najmlađi Osječani i njihovi roditelji, bake i djedovi u podne su na Silvestrovo u Tvrđi ispratili Staru i dočekali Novu godinu. Za izvrsnu atmosferu pobrinula se Mia Dimšić. – Osmjesi i lica te djece daju snagu i motiv za dalje da svi zajedno u 2024. godini nastavimo graditi i bolji grad i bolji svijet – poručio je gradonačelnik Radić.

Za organizaciju sva tri osječka dočeka – dječjeg, umirovljeničkog i središnjeg, izdvojeno je oko 90.000 eura, od čega Osječko-baranjska županija sudjeluje s 13.000 eura.

Ukupno 81 novi ugovor studentima je podijelio gradonačelnik Mišel Jakšić na prigodnoj svečanosti u gradskoj vijećnici Koprivnica u top pet hrvatskih gradova po visini izdvajanja za obrazovanje Dodijeljene stipendije studentima: Vi ste budućnost našeg grada PROJEKT je vrijedan 11,7 milijuna kuna, a financiran je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda. Konferencija projekta "Josipov dom" Tajna lokacija objekta za žene žrtve nasilja i žrtve obiteljskog nasilja VAŽNOST sustava civilne zaštite pokazala se u protekloj godini u kojoj su Osječko-baranjsku županiju snašle brojne nedaće i izazovi Sastanak Područnog ureda civilne zaštite Osijek i Državne intervencijske postrojbe Osijek U Regionalnom centru civilne zaštite održavat će se edukacije i usavršavanja