Izbornik
Naslovnica Županije
Konferencija projekta "Josipov dom"

Tajna lokacija objekta za žene žrtve nasilja i žrtve obiteljskog nasilja

PROJEKT je vrijedan 11,7 milijuna kuna, a financiran je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda.
Foto: DNŽ

U hotelu Adria u Dubrovniku održana je završna konferencija projekta "Josipov dom – Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji".

Riječ je o projektu čiji je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija, a partner na projektu je Caritas Dubrovačke biskupije. Projekt "Josipov dom – Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji" vrijedan je 11,7 milijuna kuna, a financiran je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda.

Sve okupljene na završnoj konferenciji pozdravio je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić ističući važnost ove investicije za cijelu županiju, ali i šire.

– Žrtava obiteljskog nasilja, nažalost, ima i u našoj županiji, a mi, naravno, možemo primati u taj objekt i žrtve s drugih područja. Tamo će im biti pružena pomoć i zaštita kako to predviđa zakon i moralna načela – poručio je župan Nikola Dobroslavić.

Okupljenima su se obratili i biskup dubrovački Roko Glasnović te ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije Sanja Šanje, dok je prezentaciju projekta "Josipov dom – Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji" održala njegova voditeljica Nina Skurić.

Inače, ovim projektom uspostavljeno je trajno sklonište koje može primiti do osam osoba, uključujući i osobe s invaliditetom. U objektu, čija je lokacija tajna, pružaju se usluge stanovanja, prehrane, psihosocijalnog tretmana te podrška u brizi o zdravlju, podrška pri pronalaženju zaposlenja, kao i predškolskog i školskog odgoja djece.

Ciljevi projekta "Josipov dom – Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji" su i uspostava sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Isto tako, cilj je i jačanje kapaciteta stručnjaka, odnosno osoba koje rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja i negativnim posljedicama nasilja u obitelji.

U TREĆEM tromjesečju 2023. prosječna plaća najviše je rasla u Brodsko-posavskoj županiji Pozitivni rezultati županije Najveći rast plaća, nezaposlenih manje od slobodnih radnih mjesta Vjerujemo da je taj događaj bio samo jedan od mnogih sličnih koji će se u budućnosti održavati na našem jedinstvenom biološkom kupalištu u Čazmi - istaknula je pročelnica Elvira Babić Marković Velik interes i odličnu posjećenost u kolovozu Čazmi pohvala Saveza društava Naša djeca za akciju Dan na bazenu NOVO RUHO Nove pješačke staze, oborinsku odvodnju, kolničku konstrukciju i signalizaciju lani su dobile Gupčeva, Svačićeva, kneza Borne, Kolodvorska te Ulica kralja Zvonimira Za sanaciju prometnica više od 20 milijuna eura Ulaganje u obnovu cesta i vodovoda iz 1913. godine