Izbornik
Naslovnica Gradovi
Za sanaciju prometnica više od 20 milijuna eura

Ulaganje u obnovu cesta i vodovoda iz 1913. godine

NOVO RUHO Nove pješačke staze, oborinsku odvodnju, kolničku konstrukciju i signalizaciju lani su dobile Gupčeva, Svačićeva, kneza Borne, Kolodvorska te Ulica kralja Zvonimira
Foto: Grad Samobor

Protekla godina za Samobor je bila uspješna u svim sferama pa tako i onoj komunalnoj. Realizirani su važni projekti, a u izgradnju, rekonstrukciju i održavanje prometnica, sanaciju klizišta, sanaciju mostova, pješačkih i biciklističkih staza, parkirališta, sportskih i dječjih igrališta, javne rasvjete te projekte vodovodne i ostale infrastrukture uloženo je povijesnih više od 20 milijuna eura.

Kraj protekle godine obilježio je završetak radova na uređenju prometnica u Kolodvorskom naselju. Tako novo ruho ima čak pet ulica, Ulica Matije Gupca, Ulica Petra Svačića, Ulica kneza Borne, Kolodvorska ulica i Ulica kralja Zvonimira. U svim navedenim ulicama radovi su obuhvatili izgradnju pješačke staze, sanaciju i izgradnju oborinske odvodnje, novu kolničku konstrukciju i prometnu signalizaciju. Za rekonstrukciju navedenih ulica, ukupno je uloženo gotovo 1,5 milijuna eura. S uređenjem prometnica nastavlja se i u 2024.

Od kapitalnih projekata očekuje se završetak sveobuhvatnih radova u Starogradskoj ulici gdje se, među ostalim, mijenja vodovod iz 1913., a od ostalih projekata koji će obilježiti 2024. izdvajamo rekonstrukciju Ulice 30. svibnja u Bregani, zatim Ulice Matije Petra Katančića, Ulice Branka Vuka, Ulice Vrh u Kladju, prometnice Bobovica – Klokočevec, Hrastinske ceste, Ulice Josipa Jelačića/Ulica Bistrec/Samoborska ulica te rekonstrukciju dijela Ulice bana Josipa Jelačića u Galgovu. Projekti se realiziraju preko Upravnog odjela za komunalne djelatnosti koji, prema planu za 2024., raspolaže iznosom proračuna od oko 30 milijuna eura, a od čega je više od 20 milijuna eura planirano za ceste. Uz to, Samobor će u Južnom naselju uskoro dobiti i najmoderniji park u zemlji s teretanom na otvorenom, stolovima za šah, novim spravama za igru, trgom s podnom fontanom, lounge klupama te sjenilima za zaštitu od sunca. Radovi su vrijedni 1,5 milijuna eura, a kada budu gotovi, Samobor će se moći podičiti najmodrenijim parkom u ovom dijelu Europe. 

KAD ističemo da ova županijska uprava radi 24 sata dnevno, to doista svjedočimo konkretnim radom, kaže župan Ivan Celjak Fokus na zdravstvenom i rekreacijskom turizmu Sisačko-moslavačke županije Nova mjesta za umirovljenike, stambena naselja u Kutini i Popovači, ulaganja u turizam U PRVA dva dana ove godine u Općoj bolnici Virovitica rođeno je petero djece, u županiji se nadaju da će i ova godina biti bolja što se nataliteta tiče od protekle U Virovitičko-podravskoj županiji lani rođeno više djece nego u 2022. Obnova rodilišta završit će se u 2024., svaka soba imat će kupaonicu i internet ZAGREBAČKA županija podupire rad Društva Crvenog križa i više nego što propisuje zakon, istaknuo je župan Stjepan Kožić Održana Skupština Društva Crvenog križa Zagrebačke županije Plaketa Zagrebačkoj županiji za pomoć u ostvarivanju ciljeva