Izbornik
Naslovnica Županije
Održana Skupština Društva Crvenog križa Zagrebačke županije

Plaketa Zagrebačkoj županiji za pomoć u ostvarivanju ciljeva

ZAGREBAČKA županija podupire rad Društva Crvenog križa i više nego što propisuje zakon, istaknuo je župan Stjepan Kožić
Foto: Zagrebačka županija

Sjednica Skupštine Društva Crvenog križa Zagrebačke županije održana je u novim prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sveti Ivan Zelina. Sjednica je bila radna, donesen je niz odluka poput Programa rada i Financijskog plana za 2024. godinu, ali i svečana, jer je obilježeno nekoliko važnih obljetnica. Obilježeno je 145 godina postojanja i djelovanja Crvenog križa na tlu današnje RH, 30 godina od priznanja Hrvatskog Crvenog križa kao samostalnog nacionalnog društva u sklopu Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i 70 godina dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa.

Tim povodom dodijeljene su jubilarne plakete i zahvalnice Zagrebačkoj županiji i zahvalnice zastupnicima 6. i 7. saziva Skupštine DCK Zagrebačke županije. Plaketu Zagrebačkoj županiji za izniman doprinos i nesebičnu pomoć u ostvarivanju humanitarnih ciljeva Hrvatskog Crvenog križa preuzeo je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Ujedno, Kožiću je uručena i zahvalnica Gradskog društva Crvenog križa Svetog Ivana Zeline za poseban doprinos i pomoć pri provedbi projekta Zelinski multifunkcionalni centar za prevenciju s knjižnicom. Podsjećamo, gradnju ovog Centra financiranog većinom europskim novcem pomogla je i Zagrebačka županija sa 105 tisuća eura.

– Nova zgrada ima značenje za Zagrebačku županiju, a posebno za Svetog Ivana Zelinu. Brojne aktivnosti sada se mogu odvijati ovdje, a zelinski Crveni križ vrlo je aktivan. Zahvaljujem svim članovima Društva Crvenog križa Zagrebačke županije na predanosti, požrtvovnosti i neumornom radu koji je uvijek usmjeren pomoći najpotrebitijima u najtežim trenucima ljudskih života. Na sreću, kao i uvijek, vi ste tu. Zagrebačka županija snažno podupire vaš rad, a sredstva koja izdvajamo daleko premašuju ona propisana zakonom. Tako planiramo i dodatnih 14.000 eura za opremanje interventnih timova – objasnio je Kožić. Podsjetio je i kako je Zagrebačka županija 2018./2019. podržala projekt "Zaželi" kupnjom 6 automobila, a u novom ciklusu projekta od Zagrebačke županije mogu očekivati božićnicu i regres, za što je osigurano 65.000 eura.

Uređena je kuća u središtu Popovače kako bi se osigurao dodatni prostor za Dječji vrtić Popovača da bi se mogla upisati sva zainteresirana djeca koja ispunjavaju uvjete Pri završetku je opremanje zgrade nove gradske uprave Popovače U planu je digitalizacija kina i nastavak izgradnje ŠRC-a Koprivnica je u najvišem rangu po razvijenosti Top lista Koprivnica među 10 najrazvijenijih gradova Nadvožnjak spaja Borince i Vrtno naselje u Vinkovcima, a mještanima omogućuje bolju prometnu povezanost Ispunjen višegodišnji san mještana Borinaca Preko novog nadvožnjaka do središta grada za pet minuta