Izbornik
Naslovnica Županije
Sastanak Područnog ureda civilne zaštite Osijek i Državne intervencijske postrojbe Osijek

U Regionalnom centru civilne zaštite održavat će se edukacije i usavršavanja

VAŽNOST sustava civilne zaštite pokazala se u protekloj godini u kojoj su Osječko-baranjsku županiju snašle brojne nedaće i izazovi
Foto: OBŽ

Mato Lukić, obnašatelj dužnosti osječko-baranjskog župana, obišao je prostore budućeg Regionalnog centra civilne zaštite u Bizovcu. U sklopu posjeta održan je koordinativni sastanak s pročelnikom Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonkom Grgecom i zapovjednikom Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Osijek Aleksandrom Ljubljanovićem.

Tom je prigodom pročelnik Grgec prezentirao prijedlog plana gradnje, rekonstrukcije i opremanja budućeg Regionalnog centra, koji je trenutačno u fazi projektiranja. Obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, istaknuo je važnost razvoja cijelog sustava civilne zaštite, naglašavajući otvorenost Osječko-baranjske županije za suradnju i podršku planovima rekonstrukcije, gradnje i opremanja prostora u Bizovcu.

Ravnateljstvo civilne zaštite planira, uz potporu EU sredstava, izgraditi i opremiti prostore u Bizovcu kako bi unaprijedili razinu kvalitete i kapaciteta sustava civilne zaštite na regionalnoj razini.

U budućem Regionalnom centru civilne zaštite održavat će se raznovrsne edukacije, usavršavanja i osposobljavanja te izvoditi vježbe i analize događaja.

Jedan od noviteta bit će i Regionalni nastavni centar, Centar za potresno inženjerstvo te uspostava regionalnog ASAR centra, s ciljem unapređenja odgovora na izvanredne situacije i jačanja osposobljenosti i spremnosti za djelovanje u kriznim situacijama na lokalnoj i regionalnoj razini.

Pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec još jednom je istaknuo važnost sustava civilne zaštite koji se naročito pokazao u protekloj godini u kojoj su Osječko-baranjsku županiju snašli brojni izazovi i nedaće. Riječ je o olujnom nevremenu, poplavama, afričkoj svinjskoj kugi te požaru u Dravi International, a na koje su pripadnici sustava civilne zaštite spremno odgovorili i pomogli stanovništvu. Rezultat je to ranijih, mirnijih godina koje su iskorištene za uvježbavanje i opremanje sustava koje će se i u budućnosti nastaviti.

Vjerujemo da je taj događaj bio samo jedan od mnogih sličnih koji će se u budućnosti održavati na našem jedinstvenom biološkom kupalištu u Čazmi - istaknula je pročelnica Elvira Babić Marković Velik interes i odličnu posjećenost u kolovozu Čazmi pohvala Saveza društava Naša djeca za akciju Dan na bazenu NOVO RUHO Nove pješačke staze, oborinsku odvodnju, kolničku konstrukciju i signalizaciju lani su dobile Gupčeva, Svačićeva, kneza Borne, Kolodvorska te Ulica kralja Zvonimira Za sanaciju prometnica više od 20 milijuna eura Ulaganje u obnovu cesta i vodovoda iz 1913. godine NAGRADA "Stvaratelji za stoljeća" potvrda je činjenice da je ulaganje u obrazovanje, znanost i gospodarstvo već dugi niz godina okosnica djelovanja Međimurske županije Ulaganje u obrazovanje, znanost i gospodarstvo Metalskoj jezgri veliko priznanje "Stvaratelji za stoljeća"