Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
Đakovački muzeji

Radionicama, izložbama i koncertima obilježena Noć muzeja

Foto: Đakovo
U Muzeju Đakovštine program je započeo radionicom “Cimet – put začina”, pa je otvorena izložba radova slikara Vilima Svečnjaka

Muzej Đakovštine i Spomen-muzej biskupa Josipa Jurja Strossmayera i ove su se godine bogatim programom pridružili obilježavanju manifestacije Noć Muzeja. U Muzeju Đakovštine program je započeo radionicom “Cimet – put začina”, pa je otvorena izložba radova slikara Vilima Svečnjaka.

Dio njegova opusa ustupila je Višnja Stopar Poljančić, a riječ je o radovima iz obiteljske ostavštine. Izložba će biti otvorena do 27. ožujka i sufinancira je Ministarstvo kulture i medija RH. Prikazani su odabrani kratki filmovi Foto-kino kluba Đakovo i Planinarskog društva Đakovo.

Program je završio koncertom članova udruge za promicanje glazbene kulture Arija iz Đakova.

U Strossmayerovu muzeju, pak, organizirane su dvije radionice: radionica izrade nakita od aluminijske folije kao i izrade pralina “Sofijina srca”. Predstavljena je i brošura prigodom 260. obljetnice rođenja Sofije Haibel. Otvorene su i dvije izložbe – “150 godina DVD-a Đakovo” autora Brune Bunjevca i “Bile jednom jedne kune” akademske slikarice Marije Adrić Soldo. Posjetitelji su mogli u kripti katedrale pogledati izložbu “Sakralna kiparska djela iz zbirke Ljevaonice umjetnina Ujević”. Solistički koncert u Strossmayerovu muzeju održao je Darko Čuvidić.

ĐAKOVO Matakovićeva monografija poslastica za ljubitelje stripa ĐAKOVO Učenicima i studentima 195 stipendija i financijskih potpora Nastavak programa Zaželi Posao za 183 žene, Đakovštini novih 8,9 milijuna kuna