Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
U Podolicama

Radovi na novoj školi kreću na jesen

Nova škola
Foto: HRVOJE NJIRIĆ
Svi projekti za osnovnu školu trebali bi biti dovršeni do srpnja, a planira se da škola bude sagrađena do početka školske godine 2021/22.

Grad je ovih dana izmijenio plan javne nabave za ovu godinu iz kojeg je postalo vidljivo koliko će stajati planirana gradnja nove osnovne škole u Podolicama i kad bi radovi trebali početi. Školu projektira poznati arhitekt Hrvoje Njirić koji je osmislio koncept inovativne zgrade prepune zelenila. Prema izmjenama plana javne nabave, ukupna cijena investicije s PDV-om iznosi 42 milijuna kuna, od čega na projekte otpada 2,3 milijuna kuna, također s PDV-om.

Rekordan godišnji proračun grada Koprivnice Jakšić: Rastemo iako nam država uzima 17 milijuna kuna

Svi projekti za osnovnu školu trebali bi biti dovršeni do srpnja, a planira se da škola bude sagrađena do početka školske godine 2021/22. Zasad nije poznato kako će Grad zatvoriti financijsku konstrukciju za taj objekt budući da je riječ o priličnom iznosu.

Kako neslužbeno doznajemo, investicija bi se trebala pokriti dugoročnim zaduživanjem uz povoljne kamate. Inovativna škola koju projektira Njirić imat će 12 učionica za više i osam za niže razrede, a učionice će imati i dio s otvorenim prostorom sa zelenilom, pa će funkcionirati poput kuće s dvorištem. Škola je topografski prilagođena terenu na kojem se gradi, pa će komunikacije unutar objekta biti izvedene s blagim nagibom.

U Kutini 40-ak mališana na listi čekanja za dječji vrtić U travnju će u OŠ Vladimira Vidrića biti mjesta za još jednu jasličku skupinu

Najviši dio na tom ‘brežuljku’ imat će učionice čiji će stropovi ‘probijati’ krovište, a dvorana će biti sagrađena na najnižoj koti i dijelom ukopana u tlo. Zgrada će biti izvedena u jednoj razini, posve prilagođena podravskim ravničarskim vizurama. Posebno je to što će biti prepuna zelenila: u okolišu, ali i samoj zgradi. Pokraj učionica raste drveće koje će izlaziti izvan krovišta.