Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Na jesen u novim klupama

Radovi na novoj školi za stotinu učenika u punom jeku

škola Žbandaj Poreč
1/5
Foto: Grad Poreč
Srušen je stari objekt škole, te su odrađeni svi pripremni radovi, dovršeni temelji te se grade obodni zidovi nove škole i sportske dvorane

Radno je posljednjih mjesec dana u Žbandaju, otkako je potpisan ugovor za rekonstrukciju i dogradnju zgrade osnovne škole u tom naselju. Izvođač Radnik d.d. Križevci, čija je ponuda od 7.589,929, 70 kuna bez PDV-a odabrana kao najpovoljnija na natječaju objavljenom krajem siječnja, ima rok od 150 dana za izvođenje radova.

U Žbandaju je već srušen stari objekt škole, te su odrađeni svi pripremni radovi, dovršeni temelji te se grade obodni zidovi nove škole i sportske dvorane, sve kako bi najesen djeca najbrže rastućeg porečkog mjesnog odbora mogla na nastavu krenuti u novoj školi, priopćili si uz Grada Poreča.

Podsjetimo, nova se školska zgrada gradi u centru Žbandaja, a imat će površinu od oko tisuću kvadrata, (886,87 m2 neto, odnosno 967,20 m2 bruto) za stotinu učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Škola će imati četiri učionice, medijateku, kuhinju, blagovaonicu, zbornicu i sanitarne čvorove, a uz ovaj objekt sagradit će se i manja sportska dvorana površine oko 200 m2, te petnaestak parkirnih mjesta.

Osim učenicima ove područne škole, korištenje nove sportske dvorane bit će dostupno i svim sportašima i rekreativcima te stanovnicima mjesnog odbora Žbandaj, priopćili su iz gradske uprave.