Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Projekt "Naša voda, naša budućnost" provodi se bez zastoja unatoč epidemiji

Radovi na odvodnji idu po planu, prometnice se saniraju i asfaltiraju

1/3
Foto: Grad Jastrebarsko
Građanima će nakon radova ostati čak 43,5 km novih kanala i kolektora

Epidemija koronavirusa donijela je mnoge promjene u svakodnevicu, no na gradilištima zahtjevnog projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Jastrebarsko kao da i nema nekih većih promjena, kažu njegovi provoditelji.

Đurđevac nastavlja s radovima Započeli radovi na izgradnji infrastrukture u Poslovnoj zoni A-sjever

Međutim, zaštitne maske na licima radnika, pridržavanje obveznog propisanog razmaka, korištenje dezinficijensa i preraspodjela radnika u ekipe kako bi međusobno bili što manje u međusobnom kontaktu, daju nagovijestiti da se aktivnosti ipak odvijaju u posebnim uvjetima.

Zaštita ljudi

Radnici na gradilištima pridržavaju se svih preventivnih zaštitnih mjera i nastavljaju s radovima prema planu. Naveliko se, napominju u Gradu, saniraju i asfaltiraju prometnice. Na pojedinim gradilištima i dalje su u tijeku radovi na polaganju cijevi, ugradnji revizijskih okana i izvedbi kućnih priključaka, no u nekim je naseljima daleko odmaknula i sanacija rovova, pripremni radovi za polaganje asfalta, kao i samo asfaltiranje.

Asfaltiranje je već dovršeno u Prhoću, u Gornjem Desincu i Izimju je i dalje u tijeku, a riješen je i velik dio donjeg dijela Jastrebarskog. Pritom valja imati na umu i da se na dijelu gradilišta ponekad izvodi sanacija prometnica s tanjim slojem asfalta kao privremeno rješenje koje će kasnije, kad svi radovi završe, biti uklonjeno kako bi se izvelo asfaltiranje u punom opsegu. Radovi teku u skladu s inicijalnim planovima, a iz Grada Jastrebarskog i poduzeća Vode Jastrebarsko zahvaljuju svim građanima na strpljenju koje su pokazali do sada, te mole i za daljnje razumijevanje.

„Ispisujemo povijest velikim slovima - dvorac Erdödy ponovno će biti ponos Jaske!“ Jednoglasno usvojili zaključak „Ispisujemo povijest velikim slovima - dvorac Erdödy ponovno će biti ponos Jaske!“

– Zaštita ljudi trenutačno nam je najbitnija, a moram reći da su se radnici na gradilištu odlično organizirali i vidi se da se pridržavaju svih planiranih i propisanih mjera. Pozivam i sugrađane da se ponašaju odgovorno, da što manje obilaze gradilišta i dolaze u kontakt s radnicima, kako bi sačuvali i svoje i njihovo zdravlje – rekao je gradonačelnik Zvonimir Novosel. Zadovoljstvo tijekom radova unatoč nepredvidljivim okolnostima oko epidemije, izrazili su i u Vodama Jastrebarsko.

Novi izazovi

– Epidemija koronavirusa donijela nam je nove izazove na gradilišta, no radovi se nastavljaju bez ikakvih zastoja. Olakotna je okolnost i što su radovi dosad išli u skladu s terminskim planom tako da vjerujemo da će sve biti dovršeno u inicijalno planiranim rokovima – napomenuo je Mario Brnabić, direktor Voda Jastrebarsko, korisnika projekta.

Slučaj bivše vojarne "Dr. Ante Starčević" u Jastrebarskom 'Kako je moguće da zakon vrijedi za sve osim za naš grad?'

Nakon završetka projekta "Naša voda, naša budućnost" građanima Jastrebarskog ostat će čak 43,5 kilometara novih kanala i kolektora, tri nove vodospreme, 4000 novih korisnika kanalizacijske mreže i priključenost građana na kanalizacijsku mrežu od 97 posto uz brojna druga poboljšanja.