Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Grad Kutina nastavlja s održavanjem cesta te poboljšanjem infrastrukture na grobljima

Radovi u Kutini – asfaltiraju se ulice i uređuju groblja

storyeditor/2024-09-20/kutinab_slager_radovi_na_cestama.jpg
Foto: Kutina Radovi u Kutini

Grad Kutina nastavlja s planom pojačanog održavanja cesta, obuhvaćajući ove godine značajan broj prometnica. U skladu s tim planom, trenutačno se provode radovi na asfaltiranju Ulice kralja Petra Svačića i Ulice Lavoslava Ružičke, koje su bile u izuzetno derutnom stanju.

Gradonačelnik Zlatko Babić istaknuo je važnost ovih radova, napominjući da su izvedeni na inicijativu stanovnika spomenutih ulica.

– Želimo poboljšati kvalitetu života naših sugrađana, a ova ulaganja u cestovnu infrastrukturu korak su u tom smjeru. Oni su dio šireg napora Grada Kutine da osigura sigurnije i udobnije uvjete za život i promet svojih građana – rekao je gradonačelnik. Radove temeljem javnog natječaja izvode Ceste Sisak, počeli su u kolovozu i očekuje se da će biti završeni do početka listopada.

Uz to, predstavnici Grada obišli su i radove na centralnom kutinskom groblju te groblju u Jamaricama. Na centralnom groblju završeni su radovi na potpornom zidu, što će omogućiti nastavak širenja groblja za osam do devet grobnih polja. Također, sagrađen je novi ulaz s Cvjetne ulice. U planu je gradnja većeg parkirališta s kapacitetom od oko 80 parkirnih mjesta, također u Cvjetnoj ulici, kako bi se dodatno unaprijedio pristup groblju.

U Jamaricama se na inicijativu mještana i predsjednika Mjesnog odbora Danijela Oprauša radi na gradnji novog parkirališta uz mrtvačnicu, veličine oko 800 četvornih metara.

– Dobit će se 35 parkirnih mjesta te jedno mjesto za osobe s invaliditetom. Ovo parkiralište zadovoljit će sve potrebe vezane uz posjet groblju – zaključio je pročelnik Eduard Gelešić. 

storyeditor/2024-08-22/1079_20240807_093455.jpg KUTINA Nastavak izgradnje vrtića odlična je vijest jer podižemo kvalitetu odgoja storyeditor/2024-08-22/Kutina_b_slaget_poduzetnici_1.jpg Potpisani ugovori o kupoprodaji nekretnina u poslovnoj zoni Proširenje djelatnosti u Poduzetničkim zonama i otvaranje novih radnih mjesta storyeditor/2024-07-19/kutina_b_slager_Urbani_sportski_park.jpg Sportsko-rekreativna oaza namijenjena svim sportašima i entuzijastima Na pumptracku i skateparku postavljena nova javna rasvjeta