Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Kapitalni projekt

Radovi u punom jeku: izgradnja bazena teče prema zadanim rokovima

Gradski bazen u Puli
1/8
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
U sklopu projekta izgradit će se ukupno tri bazena

Gradnja prvog javnog bazena u Puli teče prema zadanim rokovima. Ovo je jedan od najvažnijih kapitalnih projekata Grada Pule, kojeg provodi gradska tvrtka Pula sport. Vrijednost investicije iznosi 53,5 milijuna kuna, a izvođač radova je tvrtka Kolektor Koling d.o.o. iz Slovenije, dok su voditelji projekta Zajednica ponuditelja Ekonerg d.o.o. i PDM Savjetovanje d.o.o.

Radovi na novom arheološkom parku u Puli bazilika Sv. Formoze Pula će dobiti novi arheološki park, radovi u punom jeku

U sklopu projekta izgradit će se ukupno tri bazena: bazen vaterpolo dimenzija 34x25 metara, multifunkcionalni bazen 25x10 metara i bazen za bebe.

Javni gradski bazen kao i svi popratni sadržaji (parkirna mjesta, garderobe, sauna, fitness, ugostiteljski dio) bit će dostupni svim građanima Pule, kako djeci predškolskog i školskog uzrasta, osobama s invaliditetom i osobama sa smanjenom pokretljivošću, tako i rekreativcima, osobama treće životne dobi, plivačima i sportskim klubovima. Posebna pažnja posvetila se upravo djeci, starijim i nepokretnim osobama te osobama s invaliditetom za čije je potrebe, cijeli objekt prilagođen.

Pored rekreacije, treninga i obuke plivača, u bazenu će se moći održavati sva klupska, gradska i županijska natjecanja, lokalni i međunarodni mitinzi u 25 metarskim bazenima u svim plivačkim disciplinama te sva klupska, gradska, županijska, regionalna, državna i međunarodna natjecanja vaterpolo utakmica i turniri. Uz to, projektom je predviđeno i uređenje okoliša, izgradnja trafostanice i plinskog priključka, caffe bar, sauna, multifunkcionalna i fitness dvorana, sanitarni čvorovi, klupski prostori, svlačionice i ostalo.

Pula, proslava 70. rođendana gimnazije U Istarskom narodnom kazalištu U Puli obilježena 70. obljetnica pulske Gimnazije