Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Prijavite se do 19. listopada

Raspisan natječaj za školske i akademske stipendije

Foto: Grad Zaprešić
Grad je za stipendije osigurao 428 tisuća kuna, a novost je da se od ove godine mogu prijaviti i studenti prve godine

Grad Zaprešić raspisao je natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima za tekuću školsku, odnosno akademsku godinu, a ukupno će se dodijeliti pedeset stipendija.

Jakovlje radovi na svim fontanama Obnavljaju se ceste, otvaraju vrtići, postavljaju semafori i nova rasvjeta...

Tako će se učenicima srednjih škola podijeliti 24 stipendije, od čega su dvije namijenjene učenicima srednjih glazbenih škola, a učenicima deficitarnih zanimanja još dvije. Studentima će se dodijeliti ukupno 26 stipendija. Njih dvadeset bit će podijeljeno studentima sveučilišnog studija, četiri studentima Veleučilišta Baltazar Zaprešić, dok će dvije stipendije biti dodijeljene studentima ostalih visokih učilišta.

– Grad Zaprešić za stipendiranje u 2018. godini iz proračuna je izdvojio 428 tisuća kuna, a srednjoškolci i studenti primat će stipendije dvanaest mjeseci. Srednjoškolci će dobivati petsto kuna, dok će studenti dobivati tisuću kuna mjesečno – kazao je zaprešićki gradonačelnik Željko Turk koji je istaknuo i kako su ove godine uveli jednu novost, a to je da se dodjele stipendija omogućavaju i studentima prve godine studija, koji prema staroj odluci o stipendijama nisu bili prihvatljivi kandidati.

Koprivnica Projekti i investicije u Koprivnici Za sufinanciranje udžbenika stiglo 519 prijava

Novom odlukom regulirana je i potpodjela stipendija za studente sveučilišnog studija kako bi se osigurala ravnomjerna zastupljenost stipendija u područjima tehničkih, prirodnih i medicinskih znanosti te područjima društveno-humanističkih i umjetničkih znanosti, a vrijedi napomenuti i da će se ubuduće, izmjenom odredbi o bodovanju izvrsnosti kandidata kao jednog od kriterija za utvrđivanje liste kandidata za dodjelu stipendije, različito bodovati rektorova i dekanova nagrada.

Natječaj je otvoren do petka 19. listopada.

Stjepan Kožić Raspisan natječaj Pedeset stipendija za učenike i studente iz županije