Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Raspisan natječaj

Pedeset stipendija za učenike i studente iz županije

Stjepan Kožić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Kao i prošle godine, stipendije se dodjeljuju za 12 mjeseci, a mjesečno iznose 500 za učenike, odnosno 1000 kuna za studente

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za tekuću akademsku i školsku godinu. Stipendirani će biti učenici srednjih škola te studenti s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Kao i prošle godine, stipendije se dodjeljuju za 12 mjeseci, a mjesečno iznose 500 kuna za učenike, odnosno 1000 kuna za studente. U ovoj školskoj, odnosno akademskoj godini, Zagrebačka će županija dodijeliti pedeset novih stipendija, i to 30 za učenike te 20 za studente.

Biciklistice Klikom do svih biciklističkih ruta u županiji Na dva kotača do najljepšeg turističkog iskustva

Za 50 novih stipendista te za “stare stipendiste” koji su zadovoljili uvjete za nastavak financiranja u školskoj godini 2018./2019. Zagrebačka županija osigurala je dva milijuna kuna. Od 30 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti, dodijelit će se deset stipendija, od čega će tri biti za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju, dodijelit će se 20 stipendija za učenike, od čega deset za deficitarna zanimanja kao što su pediker, kuhar, slastičar, elektroinstalater, elektromehaničar, među ostalim strukovnim zanimanjima. Od 20 stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti, dodijelit će se do deset stipendija, od toga najviše tri stipendije za zanimanja glazbenog smjera, a prema socijalnom kriteriju, dodijelit će se do 10 stipendija.

hitna Županijska skupština Traži se uspostava 60 T1 i 5 T2 timova

Natječaj je otvoren do 15. listopada, a prijave se dostavljaju u Zagrebačku županiju, poštom na adresu Ulica grada Vukovara 72/V, p.p. 974, 10001 Zagreb, u zatvorenim omotnicama s naznakom “Za natječaj za dodjelu stipendije” ili osobno u Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije (Zagreb, Ulica Ivana Lučića 2a/VI, soba 13) radnim danom od 9 do 13 sati. Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija objavit će se na oglasnim pločama svih gradova i općina u Zagrebačkoj županiji u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava te na internetskoj stranici Zagrebačke županije. Više informacija i tekst natječaja dostupni su na stranicama Županije.

kuhar Natječaj za dodjelu stipendija Grada Svete Nedelje Učenicima 500, a studentima 900 kuna stipendije