Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Klikom do svih biciklističkih ruta u županiji

Na dva kotača do najljepšeg turističkog iskustva

Biciklistice
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL/Ilustracija
Zagrebačka županija prva je u Hrvatskoj koja je ucrtala sve biciklističke rute svojih gradova i općina na jednom mjestu u mobilnoj platformi Vision One

Želite li vidjeti sve biciklističke turističke rute na području Zagrebačke županije, potrebno je samo uzeti pametni telefon u ruke, stisnuti nekoliko klikova i sve će informacije biti dostupne na jednom mjestu.

hitna Županijska skupština Traži se uspostava 60 T1 i 5 T2 timova

Jedna aplikacija za sve

Turistička zajednica Zagrebačke županije, naime, u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i tvrtkom Vision Team, prva je u nas koja je u mobilnu platformu Vision One implementirala sve postojeće cikloturističke rute na području Županije, a njih je ukupno 37. Mobilna aplikacija Vision One pokrenuta je prije dvije godine, a povezuje cjelokupnu turističku ponudu Hrvatske.

Zagrebačka županija Cijelo selo brine o okolišu Kod nas je kontejner za smeće uvijek prazan, a onaj za papir pun

Vision One, objašnjavaju iz Turističke zajednice ZŽ, je mreža mobilnih aplikacija koja povezuje aplikacije iz različitih kategorija te pomoću nje korisnik može pronaći raznolike sadržaje i povezati se s onime što mu je potrebno. Skidanjem samo jedne aplikacije omogućeno je jednostavno i brzo pretraživanje kategorija te pregled i povezivanje sadržaja ostalih aplikacija. U izborniku su vijesti, manifestacije, smještaj, gastro ponuda, turistička ponuda, znamenitosti, biciklističke rute, brošure, galerija, društvene mreže i poveznice, a tako je moguće ući iz jedne aplikacije u drugu.

Riječ je o projektu kojim su na mobilnu platformu Vision One implementirane i ucrtane sve biciklističke rute s interesnim točkama u digitalnom obliku. Biciklističke rute nalaze se u svakoj pojedinoj aplikaciji lokalne turističke zajednice te u glavnoj kategorizaciji platforme.

Više od 90 ruta

– Zagrebačka županija prva je županija u Hrvatskoj koja je implementirala sve biciklističke rute svojih gradova i općina na jednom mjestu u platformi Vision One. Trenutačno se na platformi nalazi više od 90 biciklističkih ruta iz sedam županija, što je danas čini najvećom platformom turističkog sadržaja i digitalnih biciklističkih ruta – rekla je Sanja Vuić iz TZ-a.

– Krenuli smo s ciljem umrežavanja turističke ponude Hrvatske. Započeli smo s kontinentalnim dijelom gdje postoje ogromni potencijali za razvoj turizma – objasnio je početke njihove aplikacije Danijel Botić, voditelj marketinga i prodaje tvrtke Vision Team.

Stjepan Kožić Odlični turistički rezultati Kožić: Broj gostiju će rasti jer razvijamo cikloturizam, ali i vjerski i šoping turizam

– Kako bismo korisnicima olakšali snalaženje, osmislili smo platformu na kojoj se skidanjem samo jedne ikone dolazi do kompletne turističke ponude, a u samo nekoliko klikova može se doći do bilo kojeg turističkog sadržaja. Stvorili smo veliku, umreženu priču – pojasnio je.

Turistička zajednica, kaže Vuić, nada se da će aplikacijom potaknuti sve one koji bicikliraju na upoznavanje izuzetno velikog bogatstva baštine i prirodnih ljepota Zagrebačke županije, ali i eno-gastro, kulturne i sportsko-rekreativne turističke ponude. 

Proizvodni pogon s laserskim rezačem otvoren je u Pisarovini Mihoković Metal Solutions “Planiramo i zapošljavanja. Trebat će nam programeri, bravari, analitičari...”