Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Starogradska puštena u promet, sjaji novim ruhom

Rekonstrukcija se odgađala jer je projekt bio zahtjevan

storyeditor/2024-05-06/Starogradska3.jpg
1/3
Foto: Grad Samobor KOMPLEKSNI RADOVI U sklopu projekta sanirala se kanalizacija, izmijenjen je dotrajali vodoopskrbni sustav...

Novo ruho dobila je Starogradska ulica, radovi su završeni, a u promet je puštena u petak. Radovi su obuhvatili čak tri različita projekta, odnosno sanaciju kanalizacije oštećene u potresu, izmjenu dotrajalog vodoopskrbnog sustava iz 1913. te rekonstrukciju prometnice koja je obuhvatila asfaltiranje, izgradnju pješačke staze te postavljanje javne rasvjete i ostale potrebne električne i DTK infrastrukture.

Ukupna vrijednost svih radova iznosi gotovo 2,5 milijuna eura, a u sklopu rekonstrukcije prometnice u posljednjoj se fazi izvela nova kolnička konstrukcija u duljini 610 metara s novom pješačkom stazom, LED rasvjetom kao i podzemna napajanja na niskonaponsku električnu mrežu te podzemni privodi na optičku infrastrukturu. Radovi su koštali nešto više od milijun eura, a izvelo ih je trgovačko društvo "Završni radovi Krešo", dok je stručni nadzor obavila tvrtka samoborska tvrtka VIACON. Tijekom otvorenja, gradonačelnica Petra Škrobot zahvalila je sugrađanima te vozačima koji svakodnevno prolaze Starogradskom na razumijevanju koje su pokazali za vrijeme trajanja radova.

– Rekonstrukcija Starogradske ulice godinama se odgađala zato što se nitko nije želio upustiti u takav jedan opsežan i zahtjevan projekt, koji sa sobom nosi brojne izazove. Svjesni smo kako je prometovanje obilaznim pravcem utjecalo na kvalitetu svakodnevnog života, no to je nažalost uobičajeno kad se izvode ovako kompleksni radovi, koji su sada iza nas – istaknula je Petra Škrobot.

storyeditor/2024-05-03/a_vrtic_pitomaca_foto_kristijan_toplak.jpg Izdana dozvola Nova zgrada vrtića u Pitomači storyeditor/2024-05-03/PXL_010524_113876249.jpg Okučane su tog dana nadletjela i dva zrakoplova Rafale HRZ-a Bljesak je poput munje pred oluju najavio veliku hrvatsku pobjedu storyeditor/2024-05-02/_FOT7268.jpg Uzvratni posjet, nakon što je delegacija Šibenika bila u Albaniji u listopadu lani Delegacija albanskog Pogradeca u Šibeniku radi razvoja suradnje