Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
po romanu Daše Drndić

Riječki HNK premijerno postavlja predstavu 'Leica format'

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Ravnateljica Hrvatske drame Renata Carola Gatica najavila je da je ovo prva od tri velike predstave u pripremi riječkoga HNK u kojima je Rijeka glavni lik

Hrvatska drama HNK Ivana pl. Zajca u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci premijerno će 17. svibnja izvesti predstavu "Leica format" prema istoimenom romanu Daše Drndić, predstavljenu sa sloganom "Rijeka u predstavi - predstava o Rijeci!", najavljeno je u utorak na konferenciji za novinstvo u tom HNK-u. 

i domaćih i stranih Rijeka je sve atraktivnija lokacija za snimanje filmova i serija

Tekst romana je prilagodio i dramaturški obradio Goran Ferčec, uz njega je na predstavi radila dramaturginja Nataša Antulov, a redateljica je Franka Perković.

U glavnoj ulozi, same Daše Drndić nastupit će Tanja Smoje, a drugi glumci su Aleksandra Stojaković Olenjuk, Jelena Lopatić, Anastazija Balaž, Olivera Baljak, Ivna Bruck, Nikola Nedić, Giuseppe Nicodemo i još petnaestak članova ansambala Hrvatske drame te studenata Glume i medija.

29. festival hrvatske drame Na Marulićevim danima čak 12 predstava inspiriranih tekstovima Mire Gavrana

Intendant HNK Ivana pl. Zajca Marin Blažević rekao je da su se odlučili postaviti predstavu po romanu Daše Drndić osluškujući publiku, koja već duže vrijeme traži predstave koje su u dijalogu s Rijekom. To je ansambl-predstava, koja njeguje kriterije našeg kazališta, a to je inovativnost dramaturgije i hrabrost režije, rekao je Blažević.

Ravnateljica Hrvatske drame Renata Carola Gatica najavila je da je ovo prva od tri velike predstave u pripremi riječkoga HNK u kojima je Rijeka glavni lik. 

41. Memorijal Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje Od hit-komedija do predstava u izvedbi mališana na memorijalu posvećenom dramskim velikanima