Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 71 pregleda
Dogovor s Ministarstvom državne imovine

Riješili problem povećane potrebe za parkingom tijekom ljetne sezone

parkiralište Vrtovi u Poreču
Foto: Grad Poreč
Alternativno parkiralište Vrtovi u Poreču, omeđeno Vukovarskom i Partizanskom ulicom te ulicom Županije Somogy i poslovnim centrom Cantina

Porečko parkiralište Vrtovi od subote je ponovno u funkciji. Trenutačno su u tijeku završni radovi na postavljanju automatskog sustava kontrole i naplate parkirališta, postavljanje prometne i ostale signalizacije te uređenje same površine za prihvat vozila.

Nakon višemjesečnih pregovora sa Ministarstvom državne imovine, postignut je dogovor te su time ispunjeni svi uvjeti za normalno funkcioniranje predmetnog parkirališta.

Alternativno parkiralište Vrtovi, omeđeno Vukovarskom i Partizanskom ulicom te ulicom Županije Somogy i poslovnim centrom Cantina, koje je ranijih godina značajno pridonijelo rasterećivanju prometnica u užem djelu grada i ukazalo na prijeko potrebno povećanje broja parkirnih mjesta u razdoblju ljetne sezone, i ove će sezone biti u funkciji. 

Dogovoreno je to između Ministarstva državne imovine, čije je zemljište vlasništvo, te Grada Poreča-Parenzo i komunalnog poduzeća Usluga Poreč d.o.o, koja upravlja tim alternativnim parkiralištem, i to na iznos od 150.000 kuna za 2016. te 150.000 kuna za 2017. godinu..

Sukladno Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o porezima Grada Poreča – Parenzo (Službeni glasnik 09/2014) cijena alternativnih parkirališta za osobna vozila je 6 kn/sat, a dnevna karta 50 kuna.  

Iz Grada napominju da pretplatnici zatvorenih parkirališta svoje pretplatničke RFID kartice mogu neograničeno koristiti na navedenom parkiralištu.