Izbornik
Naslovnica Gradovi
Kutinski robotičari su na svjetskom natjecanju iz robotike

Robotičari nakon sjajnih rezultata na svjetskom natjecanju predstavili svoj rad

Kako se programira rad jednog robota, prikazao je Franko Slota, a o radu u robotičarima govorila je i Eva Petranović
1/3
Foto: Kutina

Robotičare kutinske Srednje škole Tina Ujevića posjetio je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić sa suradnicima. Povod posjetu je njihov uspjeh na natjecanjima u robotici. Naime, sudjelovali su na svjetskom natjecanju iz robotike World Robot Olympiad u Danskoj gdje su ostvarili odlične rezultate.

Budući da su robotičari imali kvalitetnu podršku Grada Kutine za odlazak na natjecanje, bila je to prilika da im i uživo pokažu čime se točno bave.

Kako se programira rad jednog robota, prikazao je Franko Slota, a o radu u robotičarima govorila je i Eva Petranović. Pod vodstvom prof. Damira Petravića robotičari škole broje 25 članova i članica.

– Uključili smo se na želju djece, a članovi skupine timskim radom odrađuju zadatke koje su pred njih postavljeni. Izvrsni rezultati postignuti na državnom natjecanju rezultirali su odlaskom na svjetsko natjecanje u Dansku. Grad nam je izašao u susret i nismo se morali brinuti oko realizacije putovanja, na čemu im ovom prilikom zahvaljujemo, rekao je prof. Petravić.

Ravnatelj škole Saša Sambolek rekao je kako su 2018. godine napravili klub s tvrtkom GDI i osnovali STEM klub Antonija Novokmet, posvećen prerano preminuloj, vrlo uspješnoj bivšoj učenici.

– Kutina je grad tehnologije. Imamo Zajednicu Tehničke kulture koja puno radi s mladima, a trenutačno je u tijeku i novi STEM projekt kojim ćemo nabaviti informatičku opremu za osnovne škole. Počinje se tamo, nastavlja se u srednjoj školi i to je dobar preduvjet za sve naše mlade koji će upisati tehničke fakultete, zaključio je gradonačelnik Zlatko Babić. 

Postali smo prvi 'plastic-free' Advent u Hrvatskoj, što je bio poticaj da se svjetlo reflektora usmjeri na nas šibenik Adventura u znaku Dražena Petrovića, klizališta i svirki Izgradnja privatne bolnice Priora u Čepinu zajednički je projekt prof. dr. sc. Milomira Ninkovića, uglednog liječnika svjetskoga glasa u području plastične i rekonstruktivne kirurgije, te Marka Pipunića, vlasnika tvrtke Žito Općina Čepin Projekt tvrtke Žito – medicinski centar Priora i hotel Materra Predstavljen program Adventa u Vinkovcima Predstavljen program Adventa u Vinkovcima Snjegović Vinko pravi je Šokac s kapom, dukatom i zlatovezom