Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
za mlade

Romi dobili prvo sportsko igralište u Capaškim poljanama

U Capraškim poljanama živi oko 1200 Roma među kojim je i više od 500 djece
1/8
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Uspjeli smo ovime maknuti dio djece s ulice, sada imaju ovdje sadržaj uz koji mogu provoditi vrijeme – rekao je Stanoje Nikolić, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije

Sisačko romsko naselje u Capraškim poljanama dobilo je novo sportsko igralište. Romska zajednica planira do kraja iduće godine sportsko igralište napraviti u svim većim romskim naseljima.

Islamski kulturni centar vrijedan 50,9 milijuna kuna Prva ekodžamija u ovom dijelu Europe gradi se u – Sisku

- Lako je raditi ako imate potporu lokalne zajednice, kao u ovom slučaju. Ovo je prvo takvo igralište, a u planu je ove godine još jedno te iduće godine još četiri. Imamo i potporu Hrvatskog olimpijskog odbora i nadamo se da će nam se i oni priključiti u ovome - rekao je na otvorenju igrališta saborski zastupnik Veljko Kajtazi.

U Capraškim poljanama živi oko 1200 Roma među kojim je i više od 500 djece.

- Uspjeli smo ovime maknuti dio djece s ulice, sada imaju ovdje sadržaj uz koji mogu provoditi vrijeme. U dogovoru smo s Gradom oko izgradnje mjesnog doma čime ćemo imati još korisnog sadržaja u naselju za djecu i mlade – dodao je Stanoje Nikolić, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije.

Milijuntni putnik Auto prometa Sisak auto promet sisak Milijuntnog putnika iznenadili s 1000 kuna

U izgradnju i uređenje sportskog igrališta za rukomet, mali nogomet i košarku uloženo je pola milijuna kuna, od čega je polovica iz sisačkog proračuna, a drugu polovicu je osigurao Savez Roma u Republici Hrvatskoj “Kali Sara".

- Grad Sisak je često među prvima u ovakvim projektima, prvi smo u Hrvatskoj djecu romskog naselja naveli na pohađanje predškolskog programa, prvi smo organizirali njihov i prijevoz školske djece autobusima, a prvi smo i napravili ovo igralište. Praksa je pokazala i u ostalim dijelovima grada da ovakva igrališta privuku mlade i da odmah tu nikne neki klub koji zainteresira djecu i nema razloga da to ne bude i ovdje - istakla je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

grad sisak Američka savezna agencija s 4,5 milijuna kuna financirala nove projekte Obilježena 65. godišnjica prve akcije darivanja krvi u RH dragutin križe (90) Gospodin koji je organizirao prvu akciju darivanja krvi u RH