Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Gradsko vijeće Čazme odobrilo projekt u Gornjem Dragancu

Rušit će se derutna zgrada i graditi dječje igralište

Foto: Čazma
– Imamo već napravljen projekt temeljem kojeg smo tražili da nam Ministarstvo kulture dodijeli tu zgradu. Dobit ćemo lijepo urbano središte, s novim parkirnim mjestima i dječjim igralištem, mali trg – kaže gradonačelnik Dinko Pirak

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Čazme vijećnici su donijeli odluku o davanju suglasnosti za provedbu projekta “Uređenje dječjeg igrališta Gornji Draganec”, unutar Mjere 2.1.1 “Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a”, LAG-a Moslavina.

Na mjestu budućeg dječjeg igrališta nalazi se zgrada stare Šumarije koja je u derutnom stanju. Upravo je taj objekt već dugo vremena bio i tema na Gradskom vijeću kada su vijećnici upozoravali na opasnost od njezina urušavanja te tražili da se ukloni. Grad, nažalost, nije mogao poduzeti ništa s obzirom na to da je zgrada bila u državnom vlasništvu i pod zaštitom Ministarstva kulture.

Na koncu, nakon raznih komplikacija, Grad je uspio zgradu prenijeti u svoje vlasništvo, a nedavno je i zaštita Ministarstva kulture 
skinuta s nje.

– Imamo već napravljen projekt temeljem kojeg smo tražili da nam se ta zgrada dodijeli. Taj projekt predviđa uređenje središta ovog sela, a osim ove, i zgrada nasuprot, bivša trgovina, u našem je vlasništvu. Te dvije zgrade ćemo ukloniti i projektom uređenja dobit ćemo lijepo urbano središte, s novim parkirnim mjestima i dječjim igralištem, mali trg. Procijenjena vrijednost ovog projekta je više od 400 tisuća kuna – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.