Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska 24 pregleda
više dolazaka i noćenja

S početkom kolovoza puni hoteli na Makarskoj rivijeri

plaža
Foto: Dusko Marusic/Pixsell
U ljetovalištima na Makarskoj rivijeri, prema informacijama iz turističkih ureda, ljetovanje nastavlja više od 65.000 gostiju.

Prvi vikend kolovoza na Makarskoj rivijeri prošao je u znaku velike ljetne smjene turista, gužvi u cestovnom i trajektnom prometu, bez slobodnih postelja u hotelima i s preporukom rezervacije za privatni smještaj.

Prvi vikend u kolovozu najavio je vrlo dobar nastavak ljeta u Makarskoj gdje je dosad zabilježno 17 posto više dolazaka i noćenja nego lani u proteklom ljetnom razdoblju. Turisti su popunili sve postelje u hotelima, a malo je slobodnih i u privatnom smještaju, rekao je predsjednik Turističke zajednice i makarski gradonačelnik Jure Brkan te dodao da se tu odmara 16.000 turista.

U Tučepima, prema riječima direktora Turističkog ureda Ive Mravičića, teško je naći slobodno mjesto u sobama i apartmanima privatnih kućevlasnika, a hotelske kuće među kojima je i nova perjanica tučepskog hotelijerstva, Hotel Jadran, s pet zvjezdica, također posluju s popunjenim posteljama.

U Brela, gdje se odmara više od 6100 gostiju, valja doći na ljetovanje s potvrđenom rezervacijom smještaja, doznaje se od direktorice TZ Valentine Vitković koja također u broju dolazaka gostiju, noćenja i financijskom učinku najavljuje vrlo dobru turističku godinu.