Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Samobor

Sa 150 eura po srednjoškolcu, sufinancirat će se kupnja udžbenika

udžbenici
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Samobor je osigurao 100.000 eura, dok je za kupnju radnih bilježnica i drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola osigurano 240.000 eura. Zahtjevi se zaprimaju od 21. kolovoza do 18. rujna

Svi učenici srednjih škola s prebivalištem u Samoboru, a polaznici su srednjih škola na području Samobora ili drugih jedinica lokalne samouprave osim Zagreba, imaju pravo na isplatu jednokratne naknade za kupnju udžbenika i drugog obrazovnog materijala u iznosu od 150 eura po učeniku. Za udžbenike je osigurano 100.000 eura, dok je za kupnju radnih bilježnica i drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola grada Samobora osigurano 240.000 eura.

Za sve redovne đake

Pravo na isplatu jednokratne naknade za kupnju udžbenika i drugog obrazovnog materijala ostvaruje se predajom zahtjeva sa svom popratnom dokumentacijom u razdoblju od 21. kolovoza do 18. rujna. Pravo na isplatu imaju učenici srednjih škola koji udovoljavaju sljedećim uvjetima: državljani su Republike Hrvatske, imaju prebivalište na području Samobora, redoviti su učenici srednjih škola upisani u 2023./2024. školsku godinu na području Samobora ili drugih jedinica lokalne samouprave (osim učenika koji polaze srednje škole na području Zagreba), predali su zahtjev na propisanom obrascu sa svom popratnom dokumentacijom, nisu dobili udžbenike ili sredstva za udžbenike iz drugog izvora financiranja, odnosno od druge jedinice lokalne samouprave.

Podnositelj zahtjeva može biti punoljetan učenik srednje škole ili roditelj/staratelj za malodobnog učenika srednje škole. U slučaju da je podnositelj zahtjeva punoljetan učenik, potrebno je uz prijavu priložiti: potvrdu o upisu u srednju školu za školsku godinu 2023./2024., dokaz o hrvatskom državljanstvu učenika – preslika važeće osobne iskaznice/domovnice/putovnice ili elektronički zapis o državljanstvu, dokaz o prebivalištu učenika – preslika važeće osobne iskaznice ili potvrda MUP-a o prebivalištu ili elektronički zapis o prebivalištu te rodni list ili Izvadak iz matice rođenih za učenika. Ako je podnositelj zahtjeva roditelj/staratelj malodobnog učenika, uz navedeno je potrebno priložiti i dokaz o državljanstvu i dokaz o prebivalištu roditelja malodobnog učenika.

Isplata kreće 25. rujna

Zahtjev je potrebno predati na propisanom obrascu prijave sa svom traženom dokumentacijom u razdoblju od 21. kolovoza do 18. rujna 2023. godine u urudžbeni zapisnik Grada Samobora, Trg kralja Tomislava 5, Samobor ili na mail adresu srednjoskolci-udzbenici@samobor.hr. Obrazac se može pronaći na web stranici Grada Samobora.

Isplata jednokratne naknade za kupnju udžbenika i drugog obrazovnog materijala za srednjoškolske učenike provodit će se u poslovnici Fine u Samoboru od 25. rujna do 21. listopada 2023. godine. Prilikom preuzimanja naknade građani su dužni predočiti valjanu osobnu iskaznicu i dokaz o OIB-u. Iz Grada pozivaju sve zainteresirane da se pridržavaju navedenih rokova jer se prijave koje ne pristignu u utvrđenom roku neće razmatrati. Nakon 21. listopada 2023. godine više neće biti mogućnosti isplate jednokratne naknade.

ENERGETSKA UČINKOVITOST Sanirat će se strop, krov i negrijani tavan, zamijeniti stolarija, sustav grijanja prijeći će iz plinskog na sustav primjene dizalice topline s ventilokonvektorima Novac povučen iz Mehanizma za oporavak i otpornost Za obnovu Samoborskog muzeja oko 800.000 eura SAMOBOR Dogradnjom vrtića "Izvor" za 13 mjeseci imat ćemo mjesta za još 150 mališana OBRADOVAT ĆE NAJMLAĐE Dječje igralište bit će podijeljeno na dio na pijesku i dio na antistress gumi, imat će 14 igrala, travnjake s drvoredima, površine s cvjetnicama i trajnicama, popločene šetnice te dvije javne slavine s pitkom vodom i LED rasvjetu Jedan od najmodernijih parkova u Hrvatskoj Fontana, sprave za fitness i stolovi za šah na igralištu u Južnom naselju