Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
PRVI STANARI APOS-ove STAMBENE KUĆE

Sabina i Ivan za Božić u svojem novom domu

Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
U dvije stambene kuće na lokaciji Cvjetna u Ulici Ruđera Boškovića šest je stanova

Obitelj Grgačić iz Koprivnice prva je prošli tjedan preuzela ključeve stana u novoizgrađenoj urbanoj vili na lokaciji Cvjetna. Sabina i Ivan tako će Božić dočekati u svojem novom domu. Riječ je o stanu u zgradama koje je izgradila Agencija za društveno poticanu stanogradnju Grada Koprivnice. U dvije stambene kuće na lokaciji Cvjetna u Ulici Ruđera Boškovića šest je stanova. – Kupnjom ovog stana dobili smo manju kuću, s obzirom na sve što ima. Stvari su spremne i jedva čekamo da krenemo s useljenjem – kazala je vidno uzbuđena Sabina. Da bi dočekali dan useljenja, trebalo je proći dosta vremena. Strpljenje se na kraju isplatilo.

Ostvaren i četvrti veliki projekt obnove škola Završena energetska obnova Ostvaren i četvrti veliki projekt obnove škola

– Naša mala borba s kupnjom stana trajala je pet-šest godina, a sistem i program APOS-a bio je najbolji i najjeftiniji. Ponajprije tu mislim na pomoć Agencije u stvaranju kreditne sposobnosti, a dobili smo i bolje uvjete za podizanje kredita – zaključio je Ivan. Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika, svečano im je predala ključeve novog stana. – Projektom u Cvjetnom naselju nastavljamo priču o novom gradskom kvartu. U tijeku je gradnja nekoliko kuća poticanih putem stanogradnje za mlade obitelji – rekla je dogradonačelnica. Dosad su potpisana četiri predugovora, dok se realizacija ostala dva očekuje do proljeća iduće godine. Ravnateljica koprivničkog APOS-a Martina Alihodžić ističe da je ta agencija dosad sagradila 83 stana u tzv. Šparnim hižama na Lenišću. Kuća Cvjetna ima šest stanova od 77 do 106 četvornih metara. Svaki stan ima spremište, parkirališno mjesto i vrt.