Izbornik
Naslovnica Gradovi Vukovar
Omogućen sigurniji pristup učenika školi kao i sigurniji promet

Sagrađen kružni tok i obnovljene ulice kod OŠ Antuna Bauera

Foto: Grad Vukovar
Vrijednost radova je bila pet i pol milijuna kuna, a investitor su bile Hrvatske ceste

Završena je gradnja kružnog toka na Trgu Matije Gupca, ispred OŠ Antuna Bauera, i rekonstrukcija ulica Augusta Šenoe i Antuna Augustinčića. Prema riječima gradonačelnika Vukovara Ivana Penave riječ je o projektu koji je na svečanoj sjednici Vlade RH, koja je održana u Vukovaru krajem 2016., na inicijativu Grada Vukovara uvršten u Program obnove komunalne infrastrukture grada Vukovara.

– Gradnjom kružnog toka ispred Osnovne škole Antuna Bauera riješeno je pitanje nepreglednog i za pješake nesigurnog križanja. Sada je uvelike olakšan, ali i, što je važnije, djeci i roditeljima omogućen siguran pristup školi. Uz hortikulturno uređenje i postavljenu urbanu opremu sagrađeno je i prijeko potrebno parkiralište – rekao je Penava, dodavši da ukupna vrijednost radova iznosi 5,5 milijuna kuna, a investitor su Hrvatske ceste.

Prema riječima zamjenika vukovarskog gradonačelnika Filipa Sušca, Grad Vukovar je u 2021. uložio ukupno 11 milijuna kuna u sanaciju i gradnju nerazvrstanih cesta.

– Za sljedeće razdoblje osigurano je 15,5 milijuna kuna za tu namjenu. Pri donošenju odluka o sanaciji nerazvrstanih cesta Grad Vukovar uvijek se vodi željom za ravnomjernom i podjednakom sanacijom i razvojem svakog dijela grada – rekao je Sušac.