Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
SAMOBOR

Sanira se kanalizacija, uređuje "betonka" i gradi staza za pješake

Foto: Grad Samobor
Radovi u Starogradskoj trebali bi završiti do 30. svibnja, istovremeno se uređuje i Ulica grada Wirgesa. Na snazi je posebna regulacija i građane se moli za strpljenje

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja odobrilo je Odvodnji Samobor dodatnih 102.738,85 eura za rekonstrukciju javne mješovite kanalizacije u Starogradskoj ulici i dijelu Ulice Gornji kraj u Samoboru. Za ovu operaciju dodijeljeno je više od milijun eura bespovratnih financijskih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Sve ide prema planu

Radovi na sanaciji odvodnje u Starogradskoj ulici idu prema planu, a završeni bi trebali biti do 30. svibnja. Potom će krenuti i radovi na zamjeni dotrajalih vodovodnih cijevi. Zbog sigurnosnih razloga za vrijeme trajanja radova Starogradska ulica zatvorena je za sav promet, osim vozila stanara i dostave gospodarskih subjekata. Obilazni pravac iz smjera centra je preko Ulice Josipa Jelačića, Otruševeca Samoborskog, Ulice Ludvić i Ulice Gornji kraj.

Navedenom trasom prometuju i linije javnoga gradskog prijevoza. Trenutačna privremena regulacija prometa uspostavljena je sukladno rješenju MUP-a kojim se traži da prometnica za vrijeme radova bude zatvorena za sav promet od 0 do 24 sata. S obzirom na samu tehnologiju izvođenja radova, što podrazumijeva kopanje i postavljanje cijevi na dubini od 4 metra procijenjeno je da postoji vrlo visok rizik da se dogodi nesreća sa štetnim posljedicama i zato je prometnica za vrijeme radova zatvorena za sav promet.

Iz Grada Samobora mole građane za strpljenje i razumijevanje. Istovremeno se odvijaju i radovi na uređenju Ulice grada Wirgesa (državna cesta DC231), popularne "betonke", u duljini od 2,4 kilometra te izgradnji pješačko-biciklističke staze. Radove su obišli gradonačelnica Petra Škrobot i zamjenik Petar Burić sa suradnicima kako bi se uvjerili da sve dobro napreduje. Investitor su Hrvatske ceste, a izgradnju pješačko-biciklističke staze Grad Samobor financira iz proračuna u vrijednosti 400 tisuća eura.

Obilazni pravac

Realizacijom ovog projekta znatno će se podići kvaliteta života na području grada, osobito s aspekta sigurnosti svih sudionika u prometu. Radovi bi trebali biti završeni do rujna ove godine. Trenutačno je onemogućeno prometovanje Ulicom grada Wirgesa od raskrižja s Ulicom Ante Starčevića do raskrižja s Ulicom Matice iseljenika. Obilazni pravac je Ulica Matice iseljenika, rotor Bobovica i Ulica Ante Starčevića. Po završetku radova te prve faze radova te prelasku na iduću javnost će biti obaviještena o novoj posebnoj regulaciji prometa. Nagrada za strpljenje do završetka radova bit će nove, najmodernije uređene prometnice, suvremena pješačka i biciklistička staza te obnovljena kanalizacija po najvišim standardima. Jedan od brojnih prioriteta gradske uprave, kako često naglašava gradonačelnica Škrobot, modernizacija je prometnica i sanacija kanalizacijske i vodovodne mreže.

Sve je spremno za 193. Samoborski fašnik Natječaji su otvoreni do 5. travnja Oko 375.000 eura na raspolaganju za kulturu i socijalnu skrb SAMOBOR Raste potreba za pomoćnicima u nastavi, dio sredstava osigurao Grad SAMOBOR Najbolji poljoprivredni proizvođači nagrađeni trima “Suncokretima”