Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Ivanec

Sanira se klizište u Margečanu, potom slijedi sanacija klizišta u Gačicama

Radovi na ova dva klizišta vrijedni su 745.500 kuna
1/7
Foto: Grad Ivanec
Kako je rečeno, klizište je veliko i radovi se s četiri teška stroja obavljaju na klizišnoj lokaciji dugoj stotinjak metara. Najprije će se urediti odvodnja, a klizište će biti sanirano sustavom radova „po etažama“, uz navoz i zbijanje šljunka

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić sa suradnicima je obišao veliko radilište u Cvjetnoj ulici u Margečanu, u kojoj su prošlog tjedna počeli opsežni radovi na sanaciji velikog klizišta uz nerazvrstanu cestu u gradskom vlasništvu. Riječ je inače o starom klizištu koje je na sanaciju čekalo niz godina, priopćili su iz Grada Ivanca.

Foto: Grad Ivanec

zelena akcija U suradnji Ivaneca, Ivkom voda i mještana Prigorca provedena akcija uređenja izvorišta Žgano vino

Međutim, kako je riječ o stambenoj zoni i dionici kojom se odvija aktivan promet, a klizište na najstrmijem dijelu ugrozilo je cestu (koja je popucala) i zaprijetilo odronjavanjem, sanacija je bila neophodna.

Temeljem provedenog postupka javne nabave za sanaciju klizišta u Cvjetnoj ulici te klizišta u zaseoku Gužvinci u Gačicama, obavljanje radova povjereno je Niskogradnji Veselnik iz Cestice.

Vrijednost radova u Margečanu je 311.00 kuna, dok će sanacija velikog i opasnog klizišta u Gačicama (koje je, uz cestu, ugrozilo i stambeni objekt) biti zahtjevnija i stajat će oko 434.500 kuna.

Uz gradonačelnika, klizište u Margečanu obišli su i predstavnici gradskog Upravnog odjela za komunalne poslove na čelu s pročelnikom Stankom Rožmanom, predsjednik Vijeća MO-a Margečan Zvonko Brežnjak te predstavnici izvođača radova.

Foto: Grad Ivanec

angažiran je i fizioterapeut Članovi Ivanečkog sunca dobili malu sportsku dvoranu opremljenu spravama i rekvizitima za vježbu

Kako je rečeno, klizište je veliko i radovi se s četiri teška stroja obavljaju na klizišnoj lokaciji dugoj stotinjak metara. Najprije će se urediti odvodnja, a klizište će biti sanirano sustavom radova „po etažama“, uz navoz i zbijanje šljunka.

- Ove godine bit će sanirana tri velika klizišta na području grada Ivanca ukupne vrijednosti veće od 2 milijuna kuna. Uz Margečan i Gačice, u planu je i sanacija velikog klizišta u Salinovcu, na nerazvrstanoj  cesti prema Šatornjaku, čija je procijenjena vrijednost veća od milijun kuna – izjavio je M. Batinić i dodao: 

- Potpore za sanaciju svih ovih klizišta očekujemo od Hrvatskih voda, koje su sredstva za klizišta osigurale temeljem izmjena i dopuna Zakona o financiranju vodnog gospodarstva u koji je uvršten prijedlog HNS-a. Prijedlogom koji smo dali sadašnji ministar i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar i ja osobno, prvi put u budžetu Hrvatskih voda osigurana su sredstva za rješavanje problema klizišta koja teško ugrožavaju infrastrukturu osobito sjevera Hrvatske. Klizišta dotad nisu bila prepoznata kao jedan od najtežih problema s kojima se lokalne samouprave nisu kadre same boriti - izjavio je gradonačelnik.

Što se tiče daljnjih radova, nakon završetka sanacije u Margečanu uslijedit će radovi u Gačicama, dok se za sanaciju klizišta u Salinovcu priprema raspisivanje postupka javne nabave.

Foto: Grad Ivanec

Ivanečka lipa iz doba ivanovaca (14. st.) klonirana i sačuvana za sva vremena starija i od Gupčeve lipe Ivanečka lipa iz 14. stoljeća bit će klonirana i sačuvana za sva vremena Vrijednost investicije u prvoj fazi bila je 110.000 kuna Ivanec Završena 1. faza radova na društvenom domu u Jerovcu Donjem