Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Počinju radovi obnove u sedam osnovnih škola na širem području Samobora

Sanira se krov dvorane i podloga igrališta OŠ Mihaela Šiloboda

Foto: Samobor
U tijeku je izrada glavnog projekta za izgradnju nadstrešnice pri ulazu u Osnovnu školu Samobor, a radovi vrijedni oko 25.000 eura izvest će se tijekom ljetnih mjeseci.

Na području Grada Samobora u tijeku je povijesno ulaganje u uređenje prometnica, sanaciju klizišta i mosta, a ulaže se i u obnovu školskih objekata te objekata javne namjene poput Gradske knjižnice Samobor. I u ovoj godini Grad Samobor uložit će znatna sredstva u uređenje školskih objekata. U tijeku su radovi na izmjeni limenog krova dvorane Osnovne škole Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu pod Okićem, koja ove godine slavi 150 godina školstva. Vrijednost investicije je 81.748,75 eura s PDV-om, a radovi su pred završetkom.

U tijeku je sanacija i izrada nove podloge na igralištu u Osnovnoj školi Mihaela Šiloboda ukupne vrijednosti oko 35.000 eura. Uskoro počinju i radovi na izmjeni pokrova u Područnoj školi Manja Vas, a vrijednost radova je oko 58.000 eura. Radovi će početi nakon završetka nastave u područnoj školi. U tijeku je izrada projektne dokumentacije i ishođenje građevinske dozvole za rekonstrukciju i uređenje učionica i dizala u potkrovlju u Osnovnoj školi Rude kako bi se stvorili uvjeti za jednosmjensku nastavu.

U tijeku je izrada glavnog projekta za izgradnju nadstrešnice pri ulazu u Osnovnu školu Samobor, a radovi vrijedni oko 25.000 eura izvest će se tijekom ljetnih mjeseci. U tijeku je natječaj za sanaciju i postavljanje nove podloge na rukometnom igralištu u Područnoj školi Grdanjci. Vrijednost projekta je oko 19.000 eura, a radovi bi trebali biti završeni tijekom kolovoza. U tijeku je priprema natječaja za zamjenu dijela stolarije na prvom katu u Osnovnoj školi Bogumila Tonija. I ti radovi trebali bi biti završeni do konca kolovoza. U tijeku je i priprema natječaja za sanaciju podrumske prostorije i izrada sanitarnog čvora u Osnovnoj školi Milana Langa u Bregani. Ulaganjem u objekte škola žele se stvoriti kvalitetniji uvjeti za boravak školaraca i djelatnika u školama na području grada Samobora.

Samobor SAMOBOR "Solarna energija je budućnost koju moramo aktivno podržati i promicati" ZAHTJEVNO GRADILIŠTE Na prometnici Falaščak-Galgovo sanira se pet klizišta, a radove je obišla gradonačlenca Škrobot sa zamjenikom Burićem Zbog radova privremena regulacija prometa Uređuju se prometnice, most, pet klizišta i sustav javne odvodnje TRODNEVNI SPEKTAKL NA OTVORENOM Cirkuske ulične predstave namijenjene su publici svih dobnih skupina, a održavat će se u parku oko Muzeja Samobor i na Trgu kralja Tomislava. Radionice su u subotu i nedjelju od 14 do 17 sati u parku iza muzeja Dvanaesto izdanje cirkuskog uličnog festivala u Samoboru Vikend na festivalu cirkusa uz predstave, hula-hup, kabaret i žonglere