Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Dubrovnik

Sanirano odlagalište otpada na trasi nove ceste na Pobrežju

1/5
Foto: Grad Dubrovnik
Sanirano oko 4446 kvadratnih metara površine s koje je uklonjeno oko 35 tisuća prostornih metara građevinskog otpada koji je potom primjereno zbrinut prema stanju i vrsti otpada

Završeni su radovi na sanaciji odlagališta otpada na trasi buduće ceste Most dr. Franja Tuđmana – Osojnik, priopćili su iz Grada Dubrovnika. Na dijelu projektirane prometnice na Pobrežju nalazio se odloženi građevni otpad koji je bilo potrebno ukloniti kako bi se izveli predviđeni radovi na gradnji ceste. Time je sanirano oko 4446 kvadratnih metara površine s koje je uklonjeno oko 35 tisuća prostornih metara građevinskog otpada koji je potom primjereno zbrinut prema stanju i vrsti otpada. Navedene radove nakon provedene javne nabave izvodila je tvrtka Texo Gradnja.

radovi Cesta Most dr. Franja Tuđmana - Pobrežje uredno se izvodi

Podsjetimo, nova prometnica izvodi se od postojeće državne ceste D8 u neposrednoj blizini Mosta do postojeće ceste koja je ranije bila kategorizirana kao županijska cesta Ž6235, a do kraja projektiranog zahvata rekonstruira se postojeća prometnica. Radovi koje izvodi ugovorni izvođač PZC Split/Strabag započeli su u prosincu, a ugovoreni završetak investicije vrijedne nešto više od 32 milijuna kuna je travanj 2021. Na Pobrežju je planirano i Park 'n' Ride parkiralište za oko 600 vozila, ali i nastavak ulaganja u razvoj Dubrovačke stanogradnje.