Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Javni poziv za predlaganje kandidata

Savjet mladih Gradskog vijeća traži nove članove

Savjet mladih zagovara prava, potrebe i interese mladih. Bira se sedam članova na mandat od četiri godine, a prijave su otvorene do 23. siječnja ove godine
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Gradsko vijeće Samobora objavilo je Javni poziv za predlaganje kandidata za članove Savjeta mladih Grada Samobora te poziva sve udruge koje su sukladno statutu ciljano i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentske zborove, pomlatke političkih stranaka, sindikalne ili strukovne organizacije te neformalne skupine od najmanje 20 mladih da dostave svoje prijedloge kandidata za članove Savjeta mladih Grada Samobora.

Rok za dostavu kandidatura je do utorka, 23. siječnja 2024. u ponoć. Pripadajući obrasci Javnog poziva dostupni su uz Javni poziv na službenoj internetskoj stranici Grada Samobora. Kandidaturu, zajedno s prilozima, predlagatelj je dužan dostaviti u zatvorenoj omotnici na adresu: Grad Samobor, Trg Kralja Tomislava 5, Samobor, s naznakom "Kandidatura za člana Savjeta mladih Grada Samobora" ili predati neposredno u Urudžbeni zapisnik Grada Samobora, Trg kralja Tomislava 5, soba broj 2. Savjet mladih Grada Samobora savjetodavno je tijelo Gradskog vijeća Grada Samobora koje se osniva u cilju promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na području grada Samobora.

Savjet mladih ima 7 članova, a članovi se biraju na razdoblje mandata predstavničkog tijela koje ih je izabralo pri čemu mandat članova traje od dana stupanja na snagu odluke Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju redovitih izbora koji se održavaju svake četvrte godine sukladno odredbama kojim se uređuju lokalni izbori, odnosno do dana stupanja na snagu odluke Vlade Republike Hrvatske o raspuštanju predstavničkog tijela sukladno odredbama zakona kojim se uređuje lokalna i područna (regionalna) samouprava. U Savjet mladih mogu biti birane osobe s prebivalištem ili boravištem na području Grada Samobora koje u trenutku podnošenja kandidature imaju od navršenih 15 do 30 godina. Članove Savjeta mladih javnim glasanjem bira Gradsko vijeće Grada Samobora na prvoj sjednici nakon objave popisa važećih kandidatura. Rezultati provedenih izbora objavit će se na službenoj internetskoj stranici Grada Samobora. 

Kako bi se privuklo nove investitore, u 2023. godini je smanjen komunalni doprinos i komunalna naknada za mnoge djelatnosti, a provodi se i porazno rasterećenje Smanjen komunalni doprinos i komunalna naknada za mnoge djelatnosti Oko 240.000 eura potpora poduzetnicima i obrtnicima SVE NOVO Prometnica u Bregani dobit će novu rasvjetu, odvodnju, asfalt... Ceste se sređuju punom parom Počeli radovi u Katančićevoj i Ulici 30. svibnja u Bregani Od prvog dana zalažemo se za porezno rasterećenje, kaže Petra Škrobot Porezno rasterećenje Od 1. siječnja manja stopa poreza na dohodak