Šesto izdanje gastronomske manifestacije 'Good Food Festival' od 14. do 20. listopada donijet će niz radionica s naglaskom na tradicionalnu hrvatsku kuhinju, kao i brojne vinske degustacije te večeri s priznatim chefovima, najavila je dubrovačka Turistička zajednica.
Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić rekla je kako Dubrovnik i u prvim danima listopada bilježi odlične turističke rezultate, a cilj festivala je produžiti turističku sezonu prema jeseni.
"Osmislili smo festival kao događaj na kraju turističke sezone i ljetnog reda letenja. Očekujemo da će nam donijeti još više gostiju, imamo dogovoreno i nekoliko 'chartera' zrakoplovnih kompanija. Izgleda da smo ih uspjeli zainteresirati, jer je grad 'pun' do kraja listopada“, istaknula je Vlašić.
Dodala je kako je na zahtjev građana i gostiju festival produžen na sedam dana.
Kroz tih sedam dana festival će ponuditi kulinarske radionice tradicionalnih jela i novih zdravih trendova u kulinarstvu, kušaonice nagrađivanih vina te piva iz prve dubrovačke pivovare, a za cijelo vrijeme festivala održavat će se i Tjedan dubrovačkih restorana, u kojem ove godine sudjeluje njih 34.
Posebni događaji festivala bit će gostovanje francuskog chefa Gillesa Bajollea, kao i priznatih domaćih chefova Deniza Zembe i Mate Jankovića.
Festival će posljednjeg dana zaokružiti 'Dubrovačka trpeza', na kojoj će se uzduž cijelog Straduna svojim delicijama predstaviti dubrovački ugostitelji, a završit će humanitarnom gala večerom.
'Good Food Festival' održava se u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika.