Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
S realizacijom počinje dugo očekivani projekt

Semaforizira se 'betonka', križanje će postati sigurnije

storyeditor/2024-07-18/Semafor_-_betonka.jpg
Foto: Grad Samobor STIGLI PJEŠAČKI SEMAFORI Tijekom kolovoza očekuju se i oni za automobile, a tada će biti i stavljeni u funkciju

Počela je realizacija dugo očekivanog projekta semaforizacije raskrižja državne ceste D231, odnosno "betonke", između ulica grada Wirgesa, Matice iseljenika i Andrije Hebranga u Samoboru. Kako javljaju u gradskoj upravi Grada Samobora, Hrvatske ceste postavile su dva semafora na pješačkim prijelazima, a semafori za regulaciju prolaza vozila, prema informacijama iz Hrvatskih cesta, bit će postavljeni te će biti pušteni u funkciju tijekom ovog kolovoza.

Ovaj projekt je, napominju u Gradu, od izuzetne važnosti za sigurnost svih sudionika u prometu, posebno zato što je ovo raskrižje poznato po čestim prometnim nesrećama. Semaforizacija će znatno smanjiti rizik od nesreća, omogućujući sigurniji i učinkovitiji protok vozila i pješaka. Grad Samobor izražava zadovoljstvo što je realizacija ovog projekta, koji je bio tema brojnih sastanaka održanih s gradskim čelnicima i Hrvatskim cestama, konačno započela, jer provedba ovog projekta važan je korak ka unapređenju prometne sigurnosti u Samoboru.

– Dugo smo čekali na ovaj trenutak, jer sigurnost naših građana je prioritet. Raskrižje na kojem se postavljaju semafori bilježi velik broj prometnih nesreća, a semaforizacija će znatno pridonijeti smanjenju broja nesreća i povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu, posebice djece iz obližnjih naselja na putu prema školi i izvannastavnim aktivnostima. Vjerujemo da će uskoro svi semafori biti postavljeni i pušteni u funkciju, čime će se znatno poboljšati prometna situacija na ovom dijelu ceste. Grad Samobor će nastaviti surađivati s nadležnim institucijama i zalagati se za implementaciju prometnih rješenja koji povećavaju sigurnost svih sudionika u pometu – izjavila je gradonačelnica Petra Škrobot. Osim povećanja sigurnosti, semaforizacija će omogućiti i bolju regulaciju prometa, smanjujući zastoje i olakšavajući svakodnevne putne rute za mnoge vozače. 

storyeditor/2024-07-19/20230713105358_IMG_1983.jpg 26% ima djelatnost pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane s 549 mil. € Poduzetnici ostvarili ukupni prihod od 2,1 milijardu eura storyeditor/2024-07-16/Potpisivanje_ugovora_-_Dubrava_.jpg Projektom će se ozeleniti šetalište u Zagrebačkoj, na samom ulazu u općinu Za zelenu šetnicu 320 tisuća bespovratnih eura storyeditor/2024-07-19/a_navodnjavanje_foto_kristijan_toplak_2.jpg Planovi Virovitičko-podravske županije Cilj je navodnjavati 10.000 hektara za 10 godina