Izbornik
Naslovnica Općine Dubrava
Projektom će se ozeleniti šetalište u Zagrebačkoj, na samom ulazu u općinu

Za zelenu šetnicu 320 tisuća bespovratnih eura

storyeditor/2024-07-16/Potpisivanje_ugovora_-_Dubrava_.jpg
Foto: Općina Dubrava NAKON JAVNOG POZIVA Novac će stići od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Općina Dubrava dobila je bespovratna sredstva u visini od 319.503 eura za svoje zelene projekte. Novac će, konkretno, stići od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je odlučio dodijeliti sredstva nakon provedenog javnog poziva usmjerenog mjerama prilagodbe klimatskim promjenama u urbanim sredinama.

Općina se, dakle, prijavila s projektom pod nazivom "Ozelenjivanje, spajanje i izgradnja mreža za pješačenje u Općini Dubrava". Taj projekt kombinacija je, kažu u tamošnjoj upravi, ozelenjivanja postojeće šetnice u Zagrebačkoj ulici na prometnici DC26 koja se nalazi na samom ulazu u općinu te koja je povezana kružnim tokom i postojećom šetnicom koja se proteže Radničkom ulicom.

– Cilj projekta je spajanje cjelokupne mreže za pješačenje izgradnjom dodatnih 900 metara šetnice u Radničkoj ulici s ozelenjivanjem obje šetnice. Tijekom sadnje odgovarajućeg drveća također će se paziti na reguliranje količine osunčavanja ovisno o sezonama i dobu dana te u potpunosti osigurati zasjenu boravka ljudi i koridore kretanja na šetnicama – naglasio je načelnik Tomislav Okroša.

Provedbom ovog projekta Općina Dubrava pozitivno će, dodali su u upravi, utjecati na okoliš i bioraznolikost, kvalitetu života stanovnika te općine te svakako smanjiti utjecaj klimatskih promjena.

storyeditor/2024-07-19/IMG_2623.jpeg Najvažnije je da mi ovime štitimo našu Dravu, ističe gradonačelnik Radić Osijek ima najveći pročistač otpadnih voda trećeg stupnja u Republici Hrvatskoj Izbor najboljih ruha na Đakovačkim vezovima Đakovo Izabrana najbolja narodna ruha kod snaša, momaka i djevojaka storyeditor/2024-07-12/PXL_170124_108699669.jpg Radnici će zadržati sva prava iz radnog odnosa Novogradiški dom zdravlja pripaja se brodskom, osniva se županijski Dom zdravlja