Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Radnici će zadržati sva prava iz radnog odnosa

Novogradiški dom zdravlja pripaja se brodskom, osniva se županijski Dom zdravlja

storyeditor/2024-07-12/PXL_170124_108699669.jpg
17.01.2024., Slavonski Brod - Predstavljanje novog specijalnog vozila za Hitnu medicinsku sluzbu i prosirenja mreze Hitne medicine na podrucju Brodsko-posavske zupanije. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Županijska skupština donijela je na svojoj 24. sjednici odluku o pripajanju novogradiškog Doma zdravlja "Dr. Andrija Štampar" Domu zdravlja Slavonski Brod, promjeni naziva ustanove te proširenju djelatnosti.

Usvajanjem ove odluke novogradiški Dom zdravlja prestat će postojati s danom upisa statusne promjene u sudski registar. Promijenit će se i naziv Doma zdravlja Slavonski Brod u Dom zdravlja Brodsko-posavske županije te će preuzeti sve dosadašnje registrirane zdravstvene djelatnosti koje će se proširiti djelatnostima logopedije, fizikalne terapije, psihološkom djelatnosti i djelatnosti radne terapije.

Bez obzira na pripajanje, u Novoj Gradiški nastavit će se obavljati sve zdravstvene djelatnosti za koje je bio registriran Dom zdravlja "Dr. Andrija Štampar" na dosadašnjim lokacijama. U roku od 60 dana od upisa statusne promjene pripajanja u sudski registar mora se uskladiti statut s odlukom Županijske skupštine, a u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu statuta donijeti novi pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta. Radnicima ustanove bit će ponuđeni ugovori o radu u skladu s novim pravilnikom i drugim aktima. U odluci se navodi da radnici iz pripojenog novogradiškog Doma zdravlja zadržavaju sva prava iz radnog odnosa.

Odluka o pripajanju novogradiškog doma zdravlja brodskom stupit će na snagu prvog dana nakon objave u službenom vjesniku Brodsko-posavske županije. Na sjednici je usvojen i prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti Zavodu za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije za provedbu postupka nabave dvaju vozila hitne medicinske pomoći. Procijenjena vrijednost vozila je 225.600 eura bez PDV-a.

storyeditor/2024-07-12/PXL_110724_117382965.jpg Natjecanje za svojevrsni ispit zrelosti i testiraje vještine, znanje i spretnost Mladi Slavonci ne odustaju od rada u poljoprivredi i obradi zemlje Župan Marušić Župan Marušić na sjednica Savjeta za Slavoniju U projekte u Brodsko-posavskoj županiji u 7 godina uloženo 344 milijuna eura storyeditor/2024-07-05/PXL_110621_33214802.jpg Jedan od najvrednijih kapitalnih projekata za Brodsko-posavsku županiju Ogledni primjeri kontroliranih uvjeta poljoprivredne proizvodnje