Izbornik
Naslovnica Gradovi
Pripreme za Renesansni festival

Show s guskama i psom te veprovi, konji i sokolovi

Glavna tema ovogodišnjeg izdanja su životinje, a u tom dijelu programa pripremljena su velika iznenađenja
1/6
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Zahuktale su se pripreme za ovogodišnji Renesansni festival u Koprivnici, najbolju turističku manifestaciju u Hrvatskoj prema izboru HTZ-a. Renesansni festival održat će se od 17. do 20. kolovoza ove godine na koprivničkim bedemima. Organizatori kažu da manifestacija privuče više od 50.000 posjetitelja.

– Glavna tema ovogodišnjeg izdanja su životinje, a u tom dijelu programa pripremljena su velika iznenađenja. Nakon dosta vremena vraća nam se atrakcija koja je brojnoj publici pružila nezaboravan doživljaj te nikoga nije ostavila ravnodušnim – show s guskama i psom gostujućih aktera iz Francuske. Osim gusaka, na festivalu ćete moći vidjeti brojne druge životinje poput konja i veprova, krava i teladi, razne peradi, zečeva, sokola i sova, pa čak i zmija – otkrili su organizatori djelić programa.

Ovo je rezultat rada županijske uprave, svih naših institucija, županijske razvojne agencije VIDRA-e, ali i svih općina i gradova na našem području, ističe župan Provedeno više od 500 projekata Obnovljeni dvorci i škole, otvoreni poduzetnički inkubatori... Upravo smo završili projekt Hrvatskog centra koralja na Zlarinu koji obuhvaća revitalizaciju zaštićenih objekata Rekorder po korištenju fondova Šibenik je u 10 godina povukao milijune bespovratnih sredstava STAROST nalazišta procjenjuje se na razdoblje od 1800. do 1700. pr. Kr., što čini ovo otkriće izuzetno važnim za hrvatsku arheologiju ranog brončanog doba Otvorena izložba "Arheološki lokalitet Rađinac u Čazmi – 40 godina od istraživanja" Na jednom od nalazišta ranog brončanog doba pronađeno 900 predmeta