Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
zadarska županija

'Sigurnost je brend našeg turizma'

1/3
Foto: Zadarska županija
Zatvoren Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone

U anketama i istraživanjima turističkih tržišta kao kriterij za odabir destinacije za odmor sigurnost zauzima visoko drugo mjesto, odmah iza prirodnih ljepota i atraktivnosti destinacije. Kako bi Hrvatska i dalje bila željena i sigurna turistička destinacija, sigurnosti treba pridavati odgovarajuće značenje. Istaknuto je to na službenom zatvaranju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone koji je protekla tri mjeseca bio stacioniran u Zadru, drugu godinu zaredom.

Na najprestižnijem svjetskom izboru Zadar Cruise Port proglašen Lukom godine 2019. Gaženici prestižna nagrada za kruzere, nadmašila luke u Norveškoj i Japanu

– Analizirat ćemo parametre kako bismo poduzeli dodatne mjere sljedeće sezone. Zadar nije slučajno izabran kao sjedište stožera. Tu je smješten i nacionalni pomorski centar za prikupljanje podataka, ali gledano i s geografske strane, Zadar je smješten na sredini naše obale – istaknuo je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i dodao:

– Broj dolazaka u Hrvatsku je opet 5 posto veći što znači da se strani turisti opredjeljuju za Hrvatsku, a sigurnost je sigurno jedan od elemenata koji utječe na njihovu odluku o odabiru destinacije – zaključio je Božinović.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Posebno raduje činjenica što je sezona u Zadarskoj županiji prošla je bez većih incidenata.

– Mi smo poželjno turističko odredište, između ostalog, zahvaljujući sigurnosti. Sigurnost je, više puta sam istaknuo, postala naš brend i ono čime se kao država možemo ponositi i zato zahvaljujem svima koji su svojim zalaganjem dali svoj doprinos tome – rekao je župan Božidar Longin naglasivši važnost kvalitetne suradnje lokalne i regionalne samouprave s policijom.

Potpisan ugovor o osnivanju prava građenja između županije i Medicinske škole Škola koja dogodine slavi 200 godina uskoro na novoj lokaciji

– Mi ćemo se nastaviti truditi da naši policijski službenici imaju što bolje uvjete za rad, a jedan od primjera kvalitetne suradnje svakako je luka Gaženica, gdje će naša pomorska policija imati svoj novi dom. Zajedno s Gradom Zadrom pomogli smo pri preseljenju prve policijske postaje na novu lokaciju te se nadam da će djelatnici u novim prostorima imati još kvalitetnije radne uvjete – zaključio je župan.