Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Potpisan ugovor o osnivanju prava građenja između županije i Medicinske škole

Škola koja dogodine slavi 200 godina uskoro na novoj lokaciji

1/6
Foto: Zadarska županija
Zadarska škola izabrana je među 70 elitnih škola u svijetu po korištenju suvremenih tehnologija

Potpisan je ugovor o osnivanju prava građenja između Zadarske županije i Medicinske škole Ante Kuzmanić Zadar kao nositelja prava građenja. Riječ je o zgradi nekadašnjeg Srednjoškolskog đačkog doma, s dvorištem i pomoćnim objektom.

Potpisani ugovori Počinje gradnja Centra za kreativne industrije na Relji

Navedenu nekretninu Zadarska županija opterećuje pravom građenja u korist Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar, u svrhu rekonstrukcije, obnove i uređenja postojeće zgrade za potrebe uspostave regionalnog centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, u podsektoru zdravstvo. Pravo građenja osniva se bez naknade, na rok od četrdeset godina.

Foto: Zadarska županija

Centar za pet županija

– Uvijek ističemo da nam je cilj, kao osnivačima škola, svim učenicima u županiji omogućiti što kvalitetnije uvjete školovanja. Naša misija je, stoga, ulagati u čovjeka, prije svega u mlade ljude, jer je budućnost ove županije i naše Hrvatske upravo na njima – rekao je župan Božidar Longin i podsjetio da je Medicinska škola Ante Kuzmanića prošle godine odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana Centrom kompetentnosti za područje pet županija: Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Karlovačke i Zadarske u sektoru zdravstva te da unutar naše županije taj status ima i Strukovna škola Vice Vlatkovića.

Foto: Zadarska županija

Županiji odobreno 8,5 milijuna kuna za četvrti sustav navodnjavanja Sustav Donja Baštica navodnjavat će 105 ha, a nagodinu se gradi i Poljoprivredni centar

– Kako sadašnji prostor kojim raspolaže Medicinska škola nije dovoljan za ostvarenje svih aktivnosti koje škola provodi, pojavila se ideja o uređenju zgrade nekadašnjeg Srednjoškolskog đačkog doma u koji bi se škola potpuno preselila. Kao što znate, u međuvremenu smo riješili i imovinskopravni status te zgrade. Veliku prednost toj ideji daje činjenica da je nova lokacija u neposrednoj blizini glavne nastavne baze Opće bolnice Zadar, ali i zgrade naše nove Poliklinike. Županijski proračun, jasno, ne bi mogao podnijeti teret obnove zgrade bivšeg Doma, sredstva smo odlučili osigurati javnim pozivom Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja – naveo je župan Longin.

Projektni prijedlog priprema Razvojna agencija Zadra Nova koja, u suradnji sa Školom i partnerima, a maksimalni iznos nepovratnih sredstava po projektnom prijedlogu iznosi 30 milijuna kuna.

Foto: Zadarska županija

Osvrt na preporuke stručnjaka o kontroliranoj upotrebi pesticida Većina poljoprivrednika sluša preporuke i želi se educirati

Izvrsna suradnja

– Ovo je veliki događaj za našu školu koja dogodine slavi 200. obljetnicu od utemeljenja. Škola je mijenjala lokacije, a kako se razvijala, postala je najtraženija škola za upis, a odabrana je i među 70 elitnih škola u svijetu po korištenju suvremenih tehnologija – rekao je ravnatelj škole Davor Vidaković i posebno istaknuo izvrsnu suradnju sa Zadarskom županijom koja predstavlja najbolji primjer suradnje s osnivačem u Hrvatskoj.

Glavne aktivnosti Medicinske škole kao Regionalnog centra kompetentnosti bit će unapređenje postojećih i izrada novih programa rada, jačanje kapaciteta nastavnika kroz edukaciju, razvoj strukovnih programa usavršavanja i cjeloživotnog učenja u skladu s potrebama gospodarstva i tržišta rada, razvoj učenja temeljenog na radu, suradnja obrazovnih ustanova s gospodarskim subjektima, promocija strukovnih zanimanja, sudjelovanje u provedbi projekata vezanih uz poboljšanje kvalitete strukovnog obrazovanja i njegove prilagodbe gospodarskim potrebama. 

Foto: Zadarska županija

Dan općine Zemunik Donji Podvožnjak ispod piste trebao bi biti gotov u idućih 6 mjeseci