Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Potpisani ugovori

Počinje gradnja Centra za kreativne industrije na Relji

Foto: Zadarska županija
Centar će se prostirati na 1562 četvorna metra i imat će 12 ureda, od kojih sedam za najam

Potpisani su ugovori o gradnji budućeg Centra za kreativne industrije u Zadru. Centar će se graditi na području Relje, a bit će opremljen kao specijalizirani poduzetnički inkubator za kreativnu industriju s težištem na IT i audiovizualnoj industriji.

Pokret s vizijom Uključite se u oblikovanje razvoja sporta Zadarske županije

Na 1562 četvorna metra smjestit će se 12 ureda, od kojih je sedam namijenjeno za najam poduzetnicima. Centar će imati tri opremljene sale za sastanke, coworking prostor, multimedijalnu dvoranu s audio i videosustavom te sustavom scenske rasvjete, tonski studio i opremu za terensko snimanje. Nositelj projekta vrijednog čak 24,4 milijuna kuna je županijska ustanova INOVAcija, a za projekt je iz fonda EU bespovratno je odobreno 19,9 milijuna kuna.

Župan Božidar Longin istaknuo je da je to jedan od konkretnih primjera korištenja europskog novca za razvoj gospodarske konkurentnosti i inovativnosti.

– Zadarska je županija kao ključan alat u ostvarenju svojih strateških projekata prepoznala fondove EU. Krajnji cilj nam je potaknuti razvoj inovacija i digitalnog društva te rast konkurentnosti, a sve to znači i stvaranje uvjeta za bolje investicijsko okruženje. U konačnici će, sasvim sigurno, ovaj projekt pozitivno utjecati i na rast zaposlenosti – rekao je župan dodajući kako je zadnjih godina broj zaposlenih u županiji porastao za 10.000, a krajem srpnja zabilježena je rekordna brojka od 62.000 zaposlenih.

Županiji odobreno 8,5 milijuna kuna za četvrti sustav navodnjavanja Sustav Donja Baštica navodnjavat će 105 ha, a nagodinu se gradi i Poljoprivredni centar

Budući Centar bit će od velikog značaja za kreativnu industriju i potpora razvoju poduzetništva u županiji, istaknula je ravnateljica INOVAcije Katarina Colić.

– U Centru će se održavati i specijalizirane edukacije na temu dizajna videoigara, 3D animacije i grafičkog dizajna. Vjerujem da će u ovom prostoru mnogo mladih ljudi imati priliku usavršavati se i razvijati svoje ideje – kazala je Colić dodavši da je Zadarska županija za projekt od Ministarstva gospodarstva dobila dodatnih 1,9 milijuna kuna.

Radovi na gradilištu kreću već početkom rujna, a plan je otvoriti centar u rujnu 2020.

Dan općine Zemunik Donji Podvožnjak ispod piste trebao bi biti gotov u idućih 6 mjeseci