Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Prijam

Sinovčić: Odličan timski rad daje nam novu motivaciju

Prijam za plivače
1/3
Foto: Grad Split
Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović u Gradskoj je upravi primila Dina Sinovčića, osvajača zlatne medalje na EP-u u plivanju za osobe s invaliditetom, te plivače Antu Rađu i Leonarda Renića koji su se natjecali u finalnim utrkama

- U startu vam se nekad čini da imaju određeno ograničenje da se upute u sportske vode, ali njihova volja, snaga i uspjesi koji postižu posramljuju sve nas kojima se ponekad ne da niti šetati, a kamo li baviti se sportom - kazala je zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović nakon održanog prijma u Gradskoj upravi za Dina Sinovčića, osvajača zlatne medalje na Europskom prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom, te za plivače Antu Rađu i Leonarda Renića koji su se natjecali u finalnim utrkama, priopćili su grada Splita.

policija Novi prostor Splitska prometna policija uskoro sa Žnjana seli u središte grada

Prijemu su nazočili njihov treneri i izbornik Slobodan Glavčić, tajnik Plivačkog kluba Cipal Miro Renić te Mijo Bakić i Hrvoje Kujundžić iz Športskog saveza invalida Splita, a uz zamjenicu Hrgović primio ih je i pročelnik Službe za sport Mate Omazić.

- Timski smo odradili jako dobar posao i imamo veliku motivaciju za nastaviti dalje - ustvrdio je 26-godišnji osvajač zlatne medalje u disciplini 100 metara leđno Dino Sinovčić, a trener i izbornik Slobodan Glavčić je napomenuo da se ne radi o invalidnim osobama, nego o vrhunskim sportašima.

andro krstulović opara Postaje dio protokola Europski dan sjećanja na žrtve totalitarizama prvi put službeno obilježen u Splitu

Dublin je od 13. do 19. kolovoza bio domaćin Europskog prvenstva u plivanju za osobe s invaliditetom na kojem je nastupalo 400 plivača iz 37 zemalja. Hrvatsku reprezentaciju predstavljalo je 11 plivača, od čega su trojica splitskih plivača iz plivačkoga kluba “Cipal“ Split, Dino Sinovčić, Leonardo Renić i Ante Rađa. Kvalitetan rad, odricanje i trud doveo ih je do ostvarivanja novih osobnih najboljih rezultata, plasiranja u finalne utrke, a kruna natjecanja je osvajanje prvog mjesta Dina Sinovčića u disciplini 100 metara leđno.

Nakon što je u jutarnjim kvalifikacijama imao najbolje vrijeme, Dino Sinovčić, ostvario je najbolje vrijeme na 100 metara leđno i osvojio zlato, pa je nakon punih devet godina, kada je osvojio europsku broncu, stigao i do europskog trona.

Bačvice Projekt Splitske Bačvice dobile 'pametnu' javnu rasvjetu Delegacija prijateljskog grada Hangzhoua posjetila Banovinu Split Delegacija prijateljskog grada Hangzhoua posjetila Banovinu