Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Dodjela 4. lipnja

Sisački infektolozi predloženi za gradsku Godišnju nagradu

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Predsjednica Gradskog vijeća Ivana Cindrić javno je zahvalila svima koji su nesebično, samodisciplinom, svojom strpljivošću do sada izdržali u borbi protiv koronavirusa i što su grad Sisak učinili jednim od najsigurnijih u Hrvatskoj

Iako se završetak koronakrize još ne nazire, na temelju svega što su djelatnici Odjela za infektivne bolesti sisačke bolnice "Dr. Ivan Pedišić" dosad učinili u borbi protiv epidemije, predsjednica Gradskog vijeća Ivana Cindrić taj je Odjel predložila za Godišnju nagradu grada za 2020.

Sisak Novo parkiralište u Capragu

To je u utorak objavila u javnoj zahvali svima koji su nesebično, samodisciplinom, svojom strpljivošću do sada izdržali u borbi protiv koronavirusa i što su grad Sisak učinili jednim od najsigurnijih u Hrvatskoj.

Također je zahvalila i svojim sugrađanima, koji su striktno i disciplinirano poštovali sve mjere i naputke, kako nacionalnog, tako i lokalnih stožera.

- Naš grad je opet dokazao, da je u trenucima kada je to najpotrebnije, složan, discipliniran i jedinstven. Zato sam sigurna da ćemo i ovom prilikom izdržati do kraja - poručila je.

Sisak Asfaltirana atletska staza na Gradskom stadionu

Posebnu je zahvalnost uputila najizloženijima: epidemiolozima, liječnicima i svom medicinskom osoblju, članovima Civilne zaštite na svim razinama, policajcima, vatrogascima i trgovcima od kojih zavisi odvijanje svakodnevnog života.

- U ovoj krizi najveći doprinos svojim sugrađanima dali su upravo djelatnici bolničkog Odjela za infektivne bolesti, liječnici infektolozi Davor Jelaska, Robert Škara, Filip Ivanković, Katica Bakran Pavušek, Ana Marija Jelčić, na čelu s voditeljicom odjela Tonkom Jozić Novinc, dr.med.spec.infektolog. i glavnom sestrom Mirjanom Dvorneković, te medicinske sestre i tehničari, njegovatelji, servirke i spremačice, kojima se ovim putem posebno zahvaljujem. Zahvala i Službi za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, na čelu sa voditeljicom Sonjom Pajtlar, dr.med.spec.epidemiolog - stoji u zahvali Ivane Cindrić.

Nove aktivnosti Sisačka se knjižnica preselila na internet - djelatnici na youtubeu čitaju priče za najmlađe

Prijedlog za Godišnju nagradu, koja se svake godine dodjeljuje na Dan grada, 4. lipnja, predsjednica Gradskog vijeća poslala je Odboru za dodjelu javnih priznanja Grada Siska.