Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Pametne klupe u Vinkovcima

Sjedite na klupi i punite mobitel

Pametna klupa u Vinkovcima
Foto: Branimir Bradarić
Iz proračuna je za klupe izdvojeno 60.000 kuna. Također je odobren projekt modernizacije mreže javne rasvjete u Vinkovcima

Debelu hladovinu središnjeg vinkovačkog parka od prije nekoliko dana na nekoliko lokacija krase i četiri pametne klupe koje su puštene u pogon i koje građani već naveliko koriste.

– Pametne klupe su svjetski poznat proizvod, a u isto vrijeme i hrvatski proizvod. Prvi put takve klupe postavljamo u Vinkovcima i na njima će građani moći napuniti mobitele ili pak koristiti se internetom. Riječ je o klupama koje su proteklih godina postale standard u svijetu – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić. Dodao je i kako je lokacija u središnjem gradskom parku odabrana radi najveće frekvencije građana.

Buba bar u Vinkovcima Na jesen se otvara Buba Bar, goste će posluživati osobe s invaliditetom

Pozvao je i sugrađane da ih čuvaju podsjećajući kako je Grad Vinkovci za njih izdvojio 60.000 kuna iz proračuna. Vinkovačke vlasti navode i kako je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo projekt „Modernizacija mreže javne rasvjete na području Grada Vinkovaca“. Projektom je obuhvaćena zamjena zastarjele i neučinkovite rasvjete energetski učinkovitom LED rasvjetom, odnosno postavljanje 1269 ekološki prihvatljivih svjetiljki za cestovnu rasvjetu. Predviđena je i zamjena i rekonstrukcija javnih površina sa suvremenom LED rasvjetom.     

Vinkovci Projekt 'Zajedno u igri' Uredit će se šest dječjih igrališta u gradu, vrijednost radova je oko milijun kuna