Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
ušteda

Škola Smiljevac ide u energetsku obnovu

Škola Smiljevac ide u energetsku obnovu
Foto: Grad Zadar
Radovi na energetskoj obnovi škole obuhvaćaju provedbu mjera povećanja toplinske zaštite vanjske ovojnice, zamjene dotrajale stolarije energetski učinkovitom, toplinske izolacije ravnih i kosih krovova, unapređenja sustava grijanja...

U OŠ Smiljevac održana je početna konferencija projekta energetske obnove te škole. Projekt ukupne vrijednosti 5.497.708,19 kuna sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) u okviru Operativnog programa ''Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.'' u iznosu do najviše 1.918.930,96 kuna i Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu do najviše 1.919.958,26 kuna, a provodi ga Grad Zadar u partnerstvu s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. 

Riva u Petrčanima Obilazak gradilišta Pogledajte kako napreduje uređenje rive u Petrčanima

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Smiljevac obuhvaćaju provedbu mjera povećanja toplinske zaštite vanjske ovojnice, zamjene dotrajale stolarije energetski učinkovitom, toplinske izolacije ravnih i kosih krovova, unapređenja sustava grijanja (prelazak s ekstra lako loživog ulja na prirodni plin), rekonstrukcije električne instalacije kotlovnice i ugradnje digitalne regulacije te zamjene unutarnje rasvjete energetski učinkovitijom.

- Iako ovo nije financijski najvrjedniji aktualni projekt koji se sufinancira sredstvima europskih fondova, meni kao gradonačelniku i našoj gradskoj upravi izuzetno je važan. Naime, riječ je o projektu koji objedinjuje dva naša strateška područja: školstvo i energetsku učinkovitost. Naravno, veseli me što i ovim projektom dokazujemo spremnost i znanje gradske uprave u pripremi i provedbi projekata financiranih sredstvima EU. Danas u ovoj školi započinjemo s novim programom energetske obnove školskih zgrada, vjerujem prvom u nizu objekata koji su u javnoj funkciji - istaknuo je gradonačelnik Branko Dukić. 

Pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap predstavio je projekt, sve njegove faze i načine financiranja.

Projektom će se sufinancirati glavni projekt energetske obnove, radovi na energetskoj obnovi, stručni nadzor građenja, projektantski nadzor i poslovi koordinatora zaštite na radu tijekom građenja, energetski pregled i energetski certifikat nakon provedene energetske obnove, promidžba i vidljivost projekta, upravljanje projektom i administracija i stručna podrška partnera Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Provedba projekta završit će 30. travnja 2019. godine, priopćili su iz Grada Zadra.

Zoranić kod gradonačelnika Branka Dukića Prijem kod gradonačelnika Zoranić slavi 110. obljetnicu djelovanja, najavili godinu bogatu nastupima