Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Područni objekt OŠ Mihaela Šiloboda

Škola u Klakama proslavila jubilarnu 60. obljetnicu rada

Škola u Klakama proslavila 60. rođendan
Foto: Samobor

Veliku 60. obljetnicu djelovanja u petak je svečanom akademijom obilježila Područna škola u Klakama, koja je dio OŠ Mihaela Šiloboda u Svetom Matinu pod Okićem. Svečanost je okupila vodstvo škole, sadašnje i bivše djelatnike te učenike, roditelje, mještane, predstavnike županijske i lokalne vlasti i brojne druge goste. Prisjetili su se tako davne 1938. kada je došlo do ideje o gradnji škole, o njezinoj realizaciji, a pročitani su i zapisi iz spomen-knjige škole iz 1964. koji svjedoče o otvorenju škole i početku razvoju školstva u Klakama. Svoja davna sjećanja o školi i nekadašnjem načinu života, podijelili su u kratkom videozapisu bivši učenici i učenice PŠ Klake. Prisjetili su se svojih učitelja, prijatelja te opisali kako je nekada izgledalo provođenje nastave, ocjenjivanje, put do škole kao i druženje s vršnjacima. Uime domaćina sve okupljene pozdravio je ravnatelj Goran Lesjak istaknuvši kako osjeća ponos i veliku emotivnu povezanost s PŠ školom Klake, u kojoj danas radi jedna učiteljica s osam učenika. Istaknuo je kako je Grad Samobor u uređenje škole u proteklih nekoliko godina uložio znatna sredstva čime je škola postala sigurno i poticajno mjesto za učenje i odgoj učenika.

– Drago mi je da smo ulaganjima uspjeli stvoriti bolje uvjete za boravak djece i djelatnika u školi te ovom prigodom zahvaljujem svima koji su pridonijeli da ova škola "živi", jer nikako ne smijemo dopustiti da škola prestane s radom – istaknula je samoborska gradonačelnica Petra Škrobot. Svečanost su nastupima uveličali učenici škole, među njima i Noa Naglić koji je pokazao umijeće sviranja harmonike. Za pjesmu su se pobrinuli i učenici škole u Klakama uz podršku učenika škole u Pavučnjaku, a plesnim sposobnostima sve su oduševili Tara Čerkez i njezin plesni partner Damir Bošković Belanić te Lana Čerkez, inače članovi Športskog plesnog kluba Samobor. Mogla se ondje razgledati i izložba o povijesti škole, a djeca su uživala u filmskoj projekciji na otvorenom u sklopu projekta POU Samobor "Kino na putu. 

storyeditor/2024-06-17/DSC_9543.JPG Priznanja se odnose na ostvarena prva, druga i treća mjesta na državnoj razini Nagradili učenike i mentore: Znanje je najveći kapital koji nitko ne može uzeti storyeditor/2024-06-17/Samobor_-_bazeni.jpg ŠRC Vugrinščak Sezona je otvorena, potražite osvježenje u bazenu Vrazova Ljubica samobor Uživalo se u večerima poezije, publiku oduševio i Rade Šerbedžija