Izbornik
Naslovnica Gradovi Metković
SŠ Metković

Školi odobrena dva nova Erasmus+ projekta vrijedna 45.143 eura

Srednja škola Metković
Foto: metkovic.hr
Od prošle školske godine Srednja škola Metković sudjeluje i u Erasmus+ projektu „Water Unites Us“ s partnerima iz Grčke, Italije, Portugala, Latvije i Turske

Od ove školske godine Srednja škola Metković sudjeluje u dvama novim Erasmus+ projektima, čiji je koordinator Petar Nikolić, profesor mentor geografije i engleskoga jezika, priopćili su iz grada Metkovića.

Za dvogodišnji projekt „European patterns: Migration of people and birds“ odobreno je 24.869 eura. Učenici i nastavnici će u sklopu projekta proučavati migracije stanovništva i ptica u neretvanskom kraju kroz povijest te putovati u partnerske zemlje – Rumunjsku, Tursku, Poljsku, Njemačku i Ujedinjeno Kraljevstvo. Učenici će kroz razne aktivnosti usvajati nova znanja iz geografije i ostalih prirodoslovnih predmeta te će poboljšati znanje engleskog jezika.

Lutkarska predstava u Metkoviću Metkovsko ljeto Splićani još jednom oduševili najmlađe

Drugi projekt „ Geoparks – Cultural Heritage“ bavi se proučavanjem geoparkova koji su dio europske i svjetske UNESCO-ve mreže geoparkova. Geoparkovi štite različite geološke osobitosti te moraju djelovati u skladu s lokalnim tradicijama. Učenici Srednje škole Metković s partnerskim školama iz Italije, Slovenije i Turske posjetit će jedini hrvatski geopark Papuk te će sa svojim profesorima posjećivati i geoparkove u partnerskim zemljama. Uz terensku nastavu, kao „najgeografskiju“ metodu poučavanja, sudjelovat će u raznim predavanjima i radionicama. Za projekt je odobreno 20.274,00 eura.

Od prošle školske godine Srednja škola Metković sudjeluje i u Erasmus+ projektu „Water Unites Us“ s partnerima iz Grčke, Italije, Portugala, Latvije i Turske te će u sklopu tog projekta nastavnici i učenici krajem rujna otputovati u Argostoli, grad na grčkom otoku Kefaloniji.

Projekte financira Agencija za mobilnosti i programe Europske unije.

Označavanje ulica Metković Započelo označavanje ulica i trgova