Izbornik
Naslovnica Gradovi Slatina
Ojačan vozni park Javne vatrogasne postrojbe Grada Slatine

Slatinskim vatrogascima stiglo suvremeno vozilo od 2,3 milijuna kn

Foto: Mihaela Feldi
Ovakvo je vozilo posebno korisno za intervencije na brdskom terenu

Javna vatrogasna postrojba Grada Slatine dobila je novo vatrogasno vozilo. Naime, na Policijskoj akademiji u Zagrebu održana je svečana primopredaja 15 vatrogasnih vozila nabavljenih u sklopu projekta “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH”, koji vodi MUP u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom.

SURADNJA GRADA SLATINE I NK MLADOSTI IZ BAKIĆA Uređene derutne nogometne tribine

Važan dan

Jedno je vozilo, tako, pripalo slatinskim vatrogascima. U pitanju je novo šumsko lako vozilo marke Mercedes-Benz opremljeno vrhunskom suvremenom opremom i vrijedno 2,3 milijuna kuna. Županijska vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus istaknula je kako joj je iznimna čast što može dodijeliti ključeve najvrednijeg vozila koje je ikad došlo u Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Slatine.

– Vi ste kao glavna operativna snaga istočnog dijela županije dolaskom ovog vozila postali i najopremljenija postrojba u Virovitičko-podravskoj županiji. Posredstvom svih onih aktivnosti koje se ovdje održavaju u proteklih deset godina, na neki su način Javna vatrogasna postrojba Grada Slatine i Vatrogasna zajednica Grada Slatine postali središte vatrogastva Virovitičko-podravske županije. Zahvaljujem vam na tome i čestitam na ovom vozilu koje ćete nakon niza edukacija moći operativno koristiti u svrhu vatrogasnih intervencija. Slična će vozila stizati ovamo i u narednom periodu – poručila je pred slatinskim vatrogascima zapovjednica Mateja Fras Venus.

Grad Slatina uređuje popularna izletišta Nakon Bunarića i Stublovac u novom ruhu dočekuje izletnike

Izuzetna potreba

– Jedno ovakvo vozilo izuzetno nam je potrebno s obzirom na konfiguraciju terena na ovom našem području koji je većinom brdski te je nepristupačan za naša dosadašnja vozila – kazao je pak predsjednik VZ-a Slatine Branko Belošević.

Zahvalio se na vozilu i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić. Istaknuo je kako se nada da će potrebe za intervencijama biti što manje, a spremnost sve veća, samim time što će sada, umjesto na simulacijama, vježbati na vrhunski opremljenom vozilu. Najavio je i projekt koji će, kako očekuje, realizirati kroz EU projekt.

– Nadam se i da ćemo uspjeti Javnu postrojbu preseliti u novi prostor na slatinskoj obilaznici, gdje će imati sve ono što joj u ovom, sada već premalom prostoru nedostaje. Već idućih dana dogovoreni su prvi sljedeći koraci koji vode finalizaciji projektiranja i stvaranja svih preduvjeta kako bi se konkretno moglo krenuti u taj veliki projekt. Bit će to kruna svih napora u posljednjih nekoliko godina – zaključio je gradonačelnik.

Prvi su čast provozati se u novom šumskom lakom vozilu imali gradonačelnik Ostrošić i zapovjednica Mateja Fras Venus, dok je za volanom bio vatrogasac Marijan Pšibila.