Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Advent Poreč

Slatko jutro, Gustafi i uprizorenje živih jaslica ovog vikenda

Advent u Poreču
Foto: Grad Poreč
U čokoladnu fontanu svi posjetitelji moći će uroniti tisuće slasnih fritula, biskvita, sušenog i svježeg voća koje će pripremiti učenici Turističko ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča

Brojna događanja organizirana su ovaj vikend na Adventu Poreč, kako na Trgu Matije Gupca, tako i u Gradskoj knjižnici, Centru za mlade, kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta i Zajednici Talijana Poreč.

Retro party by Skilift s nastupima Groovy Cakesa i DJ Mr.G i program za djecu Adventski cirkus na Trgu Matije Gupca privremeno se odgađaju zbog kiše, ali će novi datum održavanja biti objavljen uskoro. Ipak, sutra će se programi održati u Gradskoj knjižnici Poreč – kreativna radionica za djecu 'Priča o sobu Rudolfu' te program Društva naša djeca u Centru za mlade s početkom u 17 sati, dok će se u 17.30 u Teatrinu Zajednice Talijana Poreč odigrati dječja predstava 'Dvorac smijeha'. U porečkom kinu u 18 sati igra Medvjedić Paddington 2, a u 20 sati film Ratovi zvijezda: posljednji Jedi.

Besplatne slastice za sve na Slatkom jutru

U subotu ujutro ne propustite prošetati do Trga Matije Gupca, na kojem će vas dočekati besplatna degustacija čokoladnih i božićnih slastica – Slatko jutro. Tad će se u čokoladnu fontanu moći uroniti tisuće slasnih fritula, biskvita, sušenog i svježeg voća koje će pripremiti učenici Turističko ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča, a besplatna degustacija počinje u 10 sati. Uz degustaciju, nastup će održati Porečki delfini.

Od 18 sati u subotu nas na Trgu Matije Gupca očekuje dječja predstava Ivan u zemlji kolača udruge Birikina, dok u 19.30 sati u kazališnoj dvorani POUP-a počinje tradicionalni Božićni koncert Mješovitog pjevačkog zbora Joakim Rakovac.

Zasigurno jedni od omiljenijih gostiju porečkog Adventa – Gustafi, koji su prošle godine odradili koncert od 3 i po sata na velikoj hladnoći, u subotu se vraćaju se na Trg Matije Gupca. Koncert počinje u 20 sati, a dobra zabava je zagarantirana!

Žive jaslice i Božić pod zvijezdama

Nedjelja donosi novitet na ovogodišnjem Adventu – gostovanje živih jaslica iz Sv. Lovreča. Program će na Trgu Matije Gupca početi u 17 i trajati do 20 sati, sa sveukupno tri uprizorenja. Posjetitelje će dočekati betlehemska obitelj, pastiri, kraljevi, anđeli i stražari, kao i stari zanati, dok će priču ukazanja pratiti pripovjedač te zbor s prikladnim pjesmama.

Zajednica Talijana Poreč organizira u nedjelju, 17. prosinca u 18 sati u svom Teatrinu koncert pod nazivom „Božić pod zvijezdama“. Izvođači će izvesti najljepše božićne pjesme i operne arije, a nastupaju gosti iz Pule – sopranistica Mila Soldatić, Ana Čuić Tanković na klaviru, te violončelist Fabio Jurić u pratnji tenora iz talijanskog grada Lecce Dionigi D'Ostuni.

Kako bi u svakom trenutku mogli pratiti atmosferu na Trgu Matije Gupca, postavljene su kamere u Parku i na klizalištu, s live prijenosom.

Organizator Adventa Poreč je Grad Poreč-Parenzo, a partneri su Plava Laguna i Valamar Riviera, dok su suorganizatori TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.