Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Kutina

Snježne fritule, klizanje, radionice, vatreni show i puno toga na Adventu

advent u Kutini
1/2
Foto: Kutina
Program Adventa u Kutini održavat će se na glavnom gradskom trgu na kojem će se posjetitelji moći okušati u klizanju na otvorenom uz razne delicije

Obilježavanje adventskog ozračja i blagdanskog duha u Kutini ove godine počelo je 2. prosinca i trajat će sve do 7. siječnja sljedeće godine. Program Adventa u Kutini održavat će se na glavnom gradskom trgu na kojem će se posjetitelji moći okušati u klizanju na otvorenom uz bogate okuse raznih gastronomskih delicija poput snježnih fritula, cimet rolica i kuhanog moslavačkog vina.

Mnogo zabavnog sadržaja

– Zabavnog sadržaja bit će u izobilju za sve uzraste. Najmlađim posjetiteljima ovogodišnji će Advent zasigurno ostati u lijepoj uspomeni jer će uz kreativne radionice, poučne blagdanske predstave i novogodišnji sinkronizirani ples moći zabilježiti najljepšu adventsku fotografiju koju će upotpuniti šareni blagdanski ukrasi i dekoracije. Svi razlozi za odaziv na Advent u Kutini su tu kako za najmlađe tako i za odrasle! – poručuju iz Turističke zajednice grada Kutine.

Program kutinskog adventa prvi će put uveličati Street food festival Sisačko-moslavačke županije. Uz službeno otvorenje manifestacije i klizališta 2. prosinca posjetiteljima će u ponudi biti tradicijski obroci ovog područja koje će pripremati ugostitelji s područja Sisačko-moslavačke županije, revija sinkroniziranog klizanja, vatreni show, dječji plesni nastupi, glazbeni program SuperCover benda te paljenje prve adventske svijeće uz pjesmu crkvenog zbora.

– Vrijeme došašća za sebe uvijek veže pomisao i zahvalnost za naše bližnje, kao i za one potrebite. Samom pomisli na Božić, prisjetimo se dobrote i radosti darivanja, stoga će ove godine kutinski Božićni sajam od 22. do 23. prosinca tradicionalno okupiti obrtnike, udruge i umjetnike s raznolikom ponudom rukotvorina, božićnih unikatnih ukrasa, vinare te proizvođače domaćih i lokalnih gastronomskih proizvoda – najavljuju iz TZ-a Kutina.

Sadržaj programa manifestacije Advent u Kutini sadrži i brojne aktivnosti za najmlađe posjetitelje: od dječje animacije, kreativnih radionica i predstava, dolaska svetog Nikole i darivanja djece slatkim paketima do božićnog vlakića i tople kućice Djeda Mraza.

Dječji doček Nove 2024.

– 31. prosinca u podne održat će se Dječji doček Nove 2024. godine. Osim obaveznog dječjeg pjenušca u podne, mališane očekuje mađioničarski nastup uz modeliranje raznih figurica od balona, kostimirani likovi kao što su Lego Kai, Olaf i Zimska kraljica te zabavan zajednički ples. Za odrasle se u večernjim satima priprema gradski doček Nove godine uz raskošan vatromet, neizostavnu ugostiteljsku ponudu i proslavu do jutarnjih sati. Dovoljno je jednostavno prepustiti se uživanju uz radostan zvuk božićnih pjesama i dječjeg veselja, s kuhanim vinom i fritulama u rukama – najavljuju iz kutinske Turističke zajednice.

Kako se programira rad jednog robota, prikazao je Franko Slota, a o radu u robotičarima govorila je i Eva Petranović Kutinski robotičari su na svjetskom natjecanju iz robotike Robotičari nakon sjajnih rezultata na svjetskom natjecanju predstavili svoj rad Cilj je poboljšanje sigurnosti odvijanja cestovnog prometa te podizanje komunalnog standarda kutinskih naselja Javnoprometna infrastruktura 500.000 eura za poboljšanje prometnica na području Grada Kutine Predviđena je i zaštita Parka kestenova kao spomenika parkovne arhitekture u površini 0,24 ha Kutina Zelenom urbanom obnovom želimo izbjeći gubitak prirodnog kapitala