Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Pula

Sporazum o suradnji Istarske županije s Fakultetom za talijanske i kulturološke studije

Valter Flego
Foto: Istarska županija
Pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam Nada Prodan-Mraković studente preddiplomskoga i diplomskog studija Kulture i turizma upoznala je s radom tog odjela, raznim županijskim projektima i inicijativama u području turizma

Sporazum o suradnji  Istarske županije s Fakultetom za talijanske i kulturološke studije Sveučilišta Jurja Dobrile potpisan je u četvrtak u Puli, a na temelju njega studenti s tog fakulteta odrađivat će praktičnu nastavu u županiji i surađivati na projektima Upravnog odjela za turizam.

Pula Poznata destinacija Pula u 2017. premašila brojku od 2 mil. noćenja, spremni za novu rekordnu sezonu

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam Nada Prodan-Mraković studente preddiplomskoga i diplomskog studija Kulture i turizma upoznala je s radom tog odjela, raznim županijskim projektima i inicijativama u području turizma, poput projekta revitalizacije negdašnje uskotračne pruge Parenzane, koja je sada biciklistički i pješački put. Osim toga, predstavila je projekt razvoja turističkih zbivanja u Istri te projekt uređenja i tematizacije plaža. Posebice je istaknula projekte koji su tematski vezani uz kulturu ili turizam, poput "Istra Inspirit", "Istra Bike & Bed" te certificiranja obiteljskog smještaja eco-friendly certifikatom - Eco Domus.

"Poticanje razvoja održivog turizma strateški je cilj Istarske županije, koji proizlazi iz master plana razvoja turizma Istre do 2025. godine. Projektima kao što su 'Istra Bike & Bed' i Eco Domus potičemo diversifikaciju i podizanje kvalitete privatnog smještaja na održiv i odgovoran način", istaknula je pročelnica Prodan-Mraković i dodala da Istarska županija suradnjom s tim fakultetom želi upoznati buduće stručnjake iz područja kulture i turizma s radom i uključiti ih u županijske projekte kako bi stekli korisna iskustva i znanja koja će jednog dana primijeniti u svojemu radu. 

 Studenti su se uključili u raspravu, zanimao ih je interes i odziv vlasnika kuća za odmor i apartmana u Istri, rezultati prvih certificiranja i mogućnosti snažnije promidžbe te inicijative.

U Aquarium stigli morski psi, krokodili i kirnje tvrđava Verudele U pulskom akvariju dom su pronašli aligatori, morski psi, slatkovodne ribe...