Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveti Ivan Zelina 177 pregleda
Moguće podešavanje jačine

Sportska dvorana dobila novu rasvjetu

Nova rasvjeta u dvorani
Foto: Grad Sveti Ivan Zelina
Ovo je prva zamjena rasvjete u sportskoj dvorani od njezine izgradnje 1987. godine

Grad Sveti Ivan Zelina osigurao je zamjenu rasvjete u gradskoj sportskoj dvorani u koju su postavljena 103 nova rasvjetna tijela.

Radi se o novom sistemu koji omogućuje bolju osvijetljenost, ali i podešavanje jačine osvijetljenosti dvorane, priopćili su iz Grada. Naime, jačina osvjetljenja može se prilagođavati prema potrebi, odnosno pojačati ili smanjiti ovisno radi li se o utakmici, treningu, koncertu ili nekom drugom događanju u dvorani. Prema izračunima, na taj se način može postići ukupna ušteda i do 65%. Bitno je napomenuti kako je ovo prva zamjena rasvjete u sportskoj dvorani od njezine izgradnje 1987. godine.

Projekt zamjene rasvjete u sportskoj dvorani proveden je uz podršku Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Grad Sveti Ivan Zelina nakon ovog projekta nastavlja s aktivnostima povećanja energetske učinkovitosti zgrada javne namjene te uređenjem i modernizacijom sportskih objekata na području grada.

U završnu realizaciju kreće projekt rekonstrukcije i modernizacije javne rasvjete koji provode Zagrebačka i Krapinsko-zagorska županija, uz stručnu podršku Regionalne energetske agencije Sjeverozapade Hrvatske. Za Sveti Ivan Zelinu ovaj će projekt omogućiti kompletnu zamjenu svjetiljki javne rasvjete putem energetski učinkovitijih LED tehnologija i instalaciju sustava regulacije snage izvora svjetlosti, s potencijalom ostvarenja energetskih i troškovnih ušteda od 60%.