Izbornik
Naslovnica Gradovi
Nakon obnova zgrada uređuju se i vanji tereni

Sportski kompleks Miminac uskoro u novom ruhu

Igralište je već dobilo nova ulazna vrata, a postavit će se novi elementi rasvjete i videonadzor
Foto: Grad Šibenik

Radovima koji su upravo započeli na sportskom objektu Miminac podesit će se nagib terena vanjskog igrališta, pojačati sustav skupljanja slivnih voda i postaviti 419 četvornih metara sportske lijevane gumene podloge debljine 15 milimetara. Igralište je već dobilo nova ulazna vrata, a postavit će se novi elementi rasvjete i videonadzor.

Zgrada sportske dvorane građena je prije više od 85 godina, upravna zgrada je dva desetljeća mlađa, a vrijednost obnove tih objekta prije šest godina iznosila je gotovo 3 milijuna kuna, od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao bespovratnih 524 tisuće kuna. Vrijednost radova na vanjskom sportskom igralištu je 57 tisuća eura, a posao treba biti završen u roku od mjesec dana.

– Podsjetio bih da smo, osim Miminca, u proteklom razdoblju obnovili sportsku dvoranu Baldekin, osposobili i postavili umjetnu travu na pomoćni nogometni teren na Šubićevcu i napravili sportsko-rekreacijski centar u Ražinama Donjim – kazao je mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika.

NAKON radnog sastanka ministri Branko Bačić i Davor Božinović te župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Željko Turk obišli su objekte oštećene u potresu na kojima se provodi rekonstrukcija Radni sastanak Ministar Bačić: Zadovoljan sam obnovom u Zaprešiću KOVAČKU RADNJU otvorio je 1903. Janoš Žambok, naslijedio ga je sin Andrija, a Drago Žambok nastavio je taj težak, zanimljiv i danas rijedak posao. No kad čekić i nakovanj uđu u krv, nema druge nego da zanat i dalje uspješno živi Uz udarce čekića odraslo je pet naraštaja obitelji Žambok Čim sam se rodio, ja sam umjesto dude dobio čekić u ruke. To je nešto što je u krvi NOVO IZDANJE Zrinijade okupilo je dosad najveći broj timova te se u natjecanje uključilo 13 osnovnih škola Natjecanje u poznavanju povijesnog nasljeđa plemićke obitelji Zrinski Zrinijada okupila dosad najveći broj timova - natjecalo se 13 osnovnih škola